До уваги буковинських підприємців! Штрафи за неподання електронної звітності відтерміновано

14 липня набрав чинності Закон України Про внесення змін до розділу II Закону України \”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України\” щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності від 21 червня 2013 року № 357-VII.
Нагадаємо: 01.07.2013 р. мали набрати чинності норми Закону України від 02.12.2010 р. № 2756-VI, які передбачають застосування штрафу за неподання до податкових органів звітності, пов\’язаної із застосуванням РРО, РК і копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротовими чи бездротовими каналами зв’язку в розмірі 170 грн. Про це повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

21 червня Верховна Рада України прийняла рішення про відтермінування штрафних санкцій за неподання електронної звітності з РРО до 1 січня 2014 року, а 8 липня Закон України №357-VII було підписано Президентом України.

13 липня офіційне видання «Голос України» №128 оприлюднило текст цього Закону, який набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Враховуючи додатковий піврічний мораторій на застосування штрафних санкцій Державна податкова інспекція у м. Чернівцях ГУ Міндоходів у Чернівецькій області закликає підприємців використати цей час з користю та визначатися щодо вибору шляхів – доопрацювання діючої техніки або придбання нової, звернувши при цьому увагу на терміни її експлуатації та включення до Державного реєстру. Наказом Міндоходів від 8 липня 2013 р. №249 затверджено новий Реєстр РРО. Реєстр представлено у вигляді таблиці, що складається з двох частин: перша – містить перелік моделей, дозволених до первинної реєстрації в органах державної податкової служби; друга – містить перелік моделей, строк первинної реєстрації (дії сертифікатів відповідності) яких закінчився.

peredplata