На перинатальний центр у Чернівцях виділено 68 млн. гривень

«Департамент охорони здоров`я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації провів 11 засідань робочої групи і проаналізував всі етапи виконання плану заходів з реалізації в регіоні проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства», – розповів сьогодні, 15 липня, на щотижневій апаратній нараді директор департаменту Ігор Шкробанець.
Про це повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.

Створення центру, вкрай необхідне для Буковини: очікуваними результатами його роботи є зниження малюкової смертності на 12,5%, материнської інвалідності – на 50% та рівня перинатальних летальних випадків до 7-7,5 на 1000 новонароджених. «Нам з державного бюджету передбачено виділити 68 млн. грн., з них на реконструкцію і ремонтні роботи – 43 млн. та 25 млн. – на придбання сучасного медичного обладнання», – повідомив Ігор Шкробанець.

За його словами, без ексцесів пройшла реорганізація перинатальної служби області: структурні підрозділи акушерського корпусу перинатального центру розгорнуті в новозбудованому корпусі міської дитячої клінічної лікарні та частково в гінекологічному корпусі пологового будинку №1. «Майбутні працівники перинатального центру зараз проходять курси підвищення кваліфікації. Профільні підрозділи облдержадміністрації готові до реалізації потижневого плану-графіку створення регіонального перинатального центру», – підсумував він.

peredplata