Про арешт Жеваго в Куршавелі.

 
Годину тому приватний борт олігарха прилетів з Лондона до Женеви, яка розташовується неподалік від Куршавеля, де сьогодні в готелі Le К2 було затримано одного з найбагатших людей України.
На борту могли бути адвокати, які, напевне, були дуже здивовані тим, що їх підзахисний опинився у Франції. І ось чому.
Влітку нам вдалося знайти Жеваго, якого давно було оголошено в розшук. Дістали олігарха ми дроном на яхті біля Монако. Після публікації нашого матеріалу «Батальйон Монако» на Українська правда ДБР надіслало запит на екстрадицію Жеваго.
«Зокрема, працівники ДБР підтвердили місце знаходження одного з героїв цього журналістського розслідування… На даний час вживаються заходи щодо його затримання та екстрадиції до України. Документи, що наблизять його зустріч зі слідчими, вже направлені у відповідні країни ЄС».
І, здавалося б, після цього Жеваго краще до Франції не їздити. Про це, за данними джерел з оточення олігарха, йому говорили адвокати.
Жеваго дослухався. Був у Іспанії. Вечеряв на Ібіці. Лондон. Далі Дубай. Яхту “Z” туди нещодавно перегнали. Але для людини з перших сходин списку Форбс є один важливий ритуал. Взимку – чекін в Куршавелі. Тусовка.
Щоб адвокати не нервувались фігурант запевнив що цього року буде мучитися у Швейцарії. І 21.12. літак Жеваго вилетів з Дубая до Женеви. Як і обіцяв. А за сім днів Жеваго був арештований у Франції в Куршавелі.
Хто не ризикує – той не п‘є шампанське у Hotel Le K2 Palace Courchevel.
Михайло Ткач

peredplata