НАЗК внесло Французьку корпорацію «Auchan» в перелік міжнародних спонсорів війни

Вислів «Тебе в магазин, як за смертю посилати» ще ніколи не був настільки правдивим. Бо деякі компанії дійсно приносять смерть та страждання фінансуючи війну проти України, поки продовжують працювати в державі-терористі рф та сплачують там податки.

НАЗК внесло Французьку корпорацію «Auchan» в перелік міжнародних спонсорів війни (https://sanctions.nazk.gov.ua/boycott/18/).

Підставою для внесення до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що, під час повномасштабного вторгнення росіі в Україну компанія відмовилась від бойкоту держави-терориста та не закрила свій бізнес в рф.

Зокрема, завдяки журналістським розслідуванням (https://bit.ly/3xM8EIJ) The Insider, Le Monde і Bellingcat стало відомо, що від початку повномасштабного вторгнення, російська дочірня компанія французького «Ашану» постачала товари російським військовим на окупованих українських територіях під виглядом «гуманітарної допомоги», а також допомагала з виконанням мобілізаційних заходів в рф.

💬 «Для «Ашану» росія є другим за значимістю ринком збуту після Франції. Лише у 2020 році російський «Ашан» сплатив 167 мільйонів доларів до російського бюджету. За підрахунками журналістів, це дорівнює вартості 15 літаків СУ-25, 42 танків, 222 ракет «Калібр», або 477 тисячам автоматів АК-74. Ми не можемо дозволити, щоби росія продовжила отримувати ці кошти, за які потім вбиває українців. Ми хочемо, щоби будь-яким компаніям було соромно співпрацювати із вбивцями. Інститут репутації має працювати, тому ми внесли «Ашан» у перелік міжнародних спонсорів війни», — заявив Голова НАЗК Олександр Новіков

peredplata