Суд арештував активи пенсіонерки, які можуть належати Медведчуку та Козаку

Личаківський районний суд Львова арештував активи кількох київських компаній, бенефіціаркою яких була 62-річна львів’янка Ольга Куць. Імовірно, на неї записали ці активи колишні народні депутати Віктор Медведчук і Тарас Козак.

Про це повідомляє Bihus.Info, журналісти якого ознайомилися з текстами судових ухвал.

Йдеться про компанії «Істбуд» та «Таун Ленд Компані», у яких частка Куць складає 55%. Перша компанія володіє майже гектаром землі на бульварі Дружби Народів в Києві. Орієнтовна ринкова вартість ділянки — близько 160 мільйонів гривень.

А «Таун Ленд Компані» є замовницею будівництва житлового комплексу «Поетика», що зводиться на Дегтярівській у Києві, і, оскільки роботи ще не завершені, поки значиться власницею низки об’єктів незавершеного будівництва.

Раніше журналісти Bihus.Info з’ясували, що компанії, у яких Ольга Куць значиться бенефіціаркою, виявилися пов’язаними з будівельним бізнесом депутата від ОПЗЖ Вадима Столара. Частку в бізнесі Столара, за інформацією розслідувачів, у 2020-му придбали Віктор Медведчук та його близький соратник Тарас Козак.

Безпосередньо Медведчук і Козак серед офіційних партнерів Столара так і не з’явилися, але саме тоді співвласницею згаданих компаній стала Ольга Куць. Журналісти припускають, що за Куць насправді може ховатися саме оточення Медведчука, приховуючи цінні активи від можливих арештів.

Раніше Ольга Куць працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних з родиною Тараса Козака. Жінка в розмові з журналістами визнала, що не є реальною власницею київських компаній, а, працюючи на підприємстві брата Козака, просто підписала довіреність. Також Куць заявила, що не отримувала і не отримує ніяких коштів від діяльності цих фірм і залюбки позбулася б цих активів «прямо сьогодні».

Нагадаємо, Віктор Медведчук, якого у вересні 2022 року оміняли в росію, зараз у москві намагається показати себе як сурперексперта з українського питання. Так він хоче потрапити у владне середовище.

Верховна рада 13 січня своїм рішенням позбавила депутатського мандату зрадника України Віктора Медведчука. Також до списку потрапили Тарас Козак, Андрій Деркач та Ренат Кузьмін.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України чотирьох народних депутатів: зокрема, Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна.

Джерело

peredplata