У Чернівцях з’явився завод з переробки гумових шин та пластику

До Чернівців торік евакуювалось харківське підприємство “Green Plastic”. У нас вони розпочали ще одну справу — побудували завод з переробки гумових шин та пластику. Більше про їх діяльність розповідає Чернівецька міська рада:
 
Торік до Чернівців евакуювалось харківське підприємство “Green Plastic”. У нас вони розпочали ще одну нову власну справу — побудували завод з переробки гумових шин та пластику, де виробляють газ та нафту. Пластик переробляють на чисте паливо, яке можна перетворити на бензин чи дизель. Воно не лише екологічне, але й коштує вдвічі дешевше.
 
Окрім цього, відходи з пластику перетворюють на гранули — з них потім можуть робити побутові речі та плівки. Компанія також займається водоочищенням та реконструкцією котелень.
 
На заводі працює майже десять людей. Землю орендують у приватного підприємця. За рік самостійно підготували ділянку, проклали гравій та змонтували обладнання. За словами директора підприємства Полякова, ділянкою задоволений, бо на ній можуть дотримуватися усіх екологічних та пожежних норм.

“На наших сміттєзвалищах газу й нафти більше, ніж в землі, – не треба копати. Пакування з-під чипсів, сосисок або гуму з шин не можна переробити на гранули. Їх викидають на полігон або спалюють. Наші фахівці самі спроєктували та розробили установку, яка їх розкладає. Таких в Україні вже десять”, – розповідає Поляков.

Сировину для розкладання підприємству привозять з шиномонтажів, які працюють поруч. Поляков каже, її віддають безплатно, інакше мали б захоронювати гуму в землі, а це шкідливо.

Поляков каже, на підприємстві виробляють чисте паливо, яке можна переробити на бензин чи дизель, але воно коштує вдвічі дешевше. В Україні вже мають клієнтів, які будуть його купувати. Це виробники харчової продукції – соків, пива, консерв, а також котельні.

Підприємство працює по всій Україні та Європі. Зареєстроване в Чернівцях і сплачує податки в наш бюджет. Власники і працівники, які самі з району Салтівка, стали вже чернівчанами.
 

peredplata