Мають лише зарплати – від премій відмовилися: скільки заробляють топпосадовці Чернівецької обласної ради

Посадовці Чернівецької обласної ради, як і посадовці міськради та ОВА, до свого посадового окладу отримують низку різних доплат, зокрема допомоги та премії.

Про це йдеться у відповіді Чернівецької облради на інформаційний запит “МБ”.

 

Відповідно до постанови Кабміну, керівним працівникам виплачується надбавка за вислугу років, надбавка за інтенсивність праці у розмірі сто відсотків посадового окладу. Премії виплачують у межах коштів, передбачених у кошторисі на преміювання працівників.

У запиті повідомляється, що голова обласної ради прийняв рішення відмовитися від премії, встановленої рішенням сесій облради.

У перші місяці війни топпосадовці облради справді не брали премій, а через три місяці ці виплати їм повернули. Та запевняють, що ці кошти використовують для благодійних потреб.

“Випадки отримання у 2022 році премій та надбавок викликані виключно необхідністю реагувати на звернення громадян та волонтерів. Зокрема кошти виділяли на лікування спортсменів, допомогу хворим дітям, придбання авто для фронту, їхній ремонт та обслуговування та інших благодійних потреб. Загальна сума таких витрат з лютого по грудень 2022 року особистих коштів головою облради склала 300 тисяч гривень”, – йдеться у відповіді на запит. В облраді зазначають, що, за необхідності, можуть підтвердити це документально.

Мають лише зарплати – від премій відмовилися: скільки заробляють топпосадовці Чернівецької обласної ради

Розмір посадового окладу голови Чернівецької облради Олексія Бойка складає 17-19 тисяч гривень. Також він отримує надбавку за інтенсивність праці — 16-19 тисяч гривень. Олексію Бойку не нараховували премії шість місяців, в інші місяці він отримував премії від 11 до 28 тисяч гривень.

Найбільшу зарплату Олексій Бойко отримав у грудні 2022 року. Цього місяця, окрім окладу у розмірі 14 тисяч гривень, Олексій Бойко отримав надбавки за інтенсивність праці — понад 14 тисяч гривень, відпускні — 14 тисяч гривень, допомогу на оздоровлення — 60 тисяч гривень, премію — 21 тисячу гривень та допомогу на розв’язання соціально-побутових питань — 19 тисяч гривень. Тож у грудні посадовцю нарахували 152 тисячі гривень зарплати. Загалом за 2022 рік Олексій Бойко заробив понад 799 тисяч гривень. Це найбільша сума серед буковинських топпосадовців.

Оклад першого заступника голови Чернівецької облради Миколи Гуйтора складає орієнтовно 16 тисяч гривень. Також йому нараховували надбавку за інтенсивність — від 9 до 17 тисяч гривень. Були нараховані премії — від 13 до 22 тисяч гривень. Посадовець один раз отримував допомогу на оздоровлення у розмірі 60 тисяч гривень та допомогу на розв’язання соціально-побутових питань — 16 тисяч гривень. Дохід за рік склав майже 743 тисячі гривень.

У заступника голови Чернівецької облради Михайла Павлюка найнижчий оклад з керівників облради — у середньому 15 тисяч гривень. Надбавка за інтенсивність роботи складала 13 тисяч гривень, сума премій коливалася від 15 до 20 тисяч гривень.
Також Михайло Павлюк отримував допомогу на оздоровлення у сумі 54 тисячі гривень та допомогу на розв’язання соціально-побутових питань — 15 тисяч гривень. Загальний дохід за рік – 658 тисяч гривень.

Раніше у міськраді Чернівців розповіли, хто з топпосадовців отримує найбільшу зарплату.

Також стало відомо, скільки заробляють топпосадовці Чернівецької ОВА.

peredplata