Суд у Чернівцях відмовився арештувати житловий комплекс «Імперіал Парк Авеню» на Рівненській 7

Прокуратура оскаржує цю ухвалу, адже понад 200 людей потерпіли від незаконних дій забудовників

Першотравневого районного суду м. Чернівці відмовив у накладенні арешту на об’єкти нерухомості на Рівненській 7 та у забороні забудовникам, які є фігурантами у кримінальному провадженні, укладати будь-які правочини з цим майном, у тому числі щодо його продажу.
 
Про це йдеться на сайті Чернівецької обласної прокуратури.

“Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом шахрайства у великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). За даними слідства, упродовж 2016–2018 років забудовники уклали з інвесторами попередні договори купівлі-продажу квартир у будинку № 7 по вул. Рівненській у Чернівцях, за що отримали кошти, однак з 2018 року будівельні роботи на вказаному об’єкті не проводяться, інвестори не можуть отримати придбані квартири. Понад 200 людей потерпіли від незаконних дій забудовників”. – повідомляють у відомстві.

У Чернівецькій обласній прокуратурі додають, щоб унеможливити будь-які неправомірні правочини з вказаними об’єктами, слідчі та прокурори клопотали про арешт вказаного майна, однак суд першої інстанції відхилив клопотання органу досудового слідства. Прокуратура категорично не погоджується з вказаним рішенням та оскаржує його у передбачений законом спосіб.
 

Нагадаємо, нещодавно, ошукані інвестори приходили під апеляційний суд. Також перекривали рух вулицями Головною та Франка.

peredplata