«Нафтогаз» взяв під контроль ще три облгази Фірташа: чернівецький на черзі?

 

Державна компанія «Газорозподільні мережі України», що входить до групи «Нафтогаз», встановила контроль ще над трьома газорозподільними підприємствами, які раніше працювали під брендом «Регіональна газова компанія»

Від сьогодні до складу державної компанії долучились АТ «Сумигаз», АТ «Вінницягаз» і АТ «Дніпропетровськгаз», передає «Бізнес.Цензор».

Зазначається, що АТ «Чорноморнафтогаз» визначене управителем акціями цих компаній, а ТОВ «Газмережі» – управляючою компанією.

Надалі «Газмережі» планують отримати ліцензії на розподіл газу, що дозволить перевести клієнтів цих трьох «облгазів» на обслуговування до філій державної компанії.

У травні Кабінет міністрів вже передав в управління державній компанії «Чорноморнафтогаз», що входить до групи «Нафтогазу», заарештовані активи низки облгазів. Вичерпний перелік переданих активів не був опублікований, однак більшість із них входили до групи РГК Дмитра Фірташа.

«Нафтогаз України» заявляв, що планує інтегрувати всі арештовані судом у травні минулого року газорозподільчі компанії до новоствореного ТОВ «Газорозподільні мережі», яке на 100% належить «Нафтогазу».

peredplata