Україна – серед найгірших країн у світі для народження дітей

Україна - серед найгірших країн у світі для народження дітейУкраїна стала найгіршою в Європі країною для народження дітей, зайнявши 78-ме місце в рейтингу корпорації The Economist Intelligence Unit. Нижче в списку опинилися лише Кенія (79-те) і Нігерія (80-те).

Аналітики оцінювали держави за 11 критеріями, серед яких: рівень життя, стабільність на ринку праці, рівноправність статей, рівень злочинності, оцінка особистого щастя тощо.

На думку експертів The Economist, саме багатство країни, виміряне у ВВП на людину, на 2/3 визначає задоволеність громадян своїм життям. Таким чином, лідерство в рейтингу здобули Швейцарія, Австралія і Норвегія. Україна ж опинилася серед бунтівних і бідних держав, де процвітає політична нестабільність, і фактично стала найгіршою в Європі країною для народження дітей. Однак, українські демографи не поділяють думку іноземних фахівців. \”Якщо говорити про ВВП, то ми дійсно в групі країн з низькими доходами. Але що стосується всіх інших критеріїв, то у нас ситуація значно краща, ніж у Нігерії. Такого рейтингу не повинно було бути\”, – повідомила спеціаліст Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи Людмила Черенько. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна стала аутсайдером серед країн СНД зі зростання економіки.

Джерело та світлина ТСН

peredplata