На Буковині підприємство з виготовлення будматеріалів заборгувало 2,3 млн грн податків

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області забезпечили відшкодування завданих державі збитків за фактом ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Підприємством перераховано до Державного бюджету 2,3 млн грн.

Слідством встановлено, що упродовж 2022 року підприємство з виготовлення будівельних матеріалів в Чернівецькій області не сплатило до бюджету єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

З урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів, службовій особі підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212-1 КК України (ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування).

Кримінальне провадження розпочато на підставі аналітичного продукту, складеного аналітиками Чернівецького теруправління БЕБ. Досудове розслідування здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Чернівецькій області за процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури.

Нагадаємо, детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області завершили досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків комунальним підприємством на понад 2,6 млн грн. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-na-kyivshchyni-zabezpechylo-vidshkoduvannia-do-biudzhetu-ponad-26-mln-hrn

Джерело: Територіальне управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області 

peredplata