На Буковині випустять в дику природу понад 300 фазанів

Цієї осені на Сокирянщині у дику природу випустять понад 300 фазанів. Нині дитинчата підростають у фазанарії Романківецького лісництва.

Як розповідають у Подільському лісовому офісі, процес відтворення цих птахів розпочинається ще з весни. Лісівники збирають яйця у спеціального маточного поголів’я та закладають їх в інкубатор приблизно на 25 днів. Коли пташенята вилуплюються, їх пересаджують у спеціальні шафи – «ясла», там вони підростають і набираються сил. Потім дитинчат переселяють у великий вольєр, де вони звикають до навколишнього середовища і готуються до повноцінного життя у дикій природі.

💬«Важливим для відтворення фазанів цьогоріч стало й те, що самка фазана золотистого самостійно вивела п’ять дитинчат з восьми яєць. Це буває нечасто, 75% пташенят, котрі вижили, – це чудовий показник», – зауважують працівники філії «Сокирянське лісове господарство».

Виростити фазанят – справа кропітка, додають лісівники. Маленькі пташенята повинні правильно харчуватися, мати достатньо світла, тепла, води та вітамінів.

🖇Наразі у фазанарії, окрім дитинчат, мешкають ще 34 особини маточного поголів’я. Його обов’язково поновлять, щоб вивести птахів наступного року. Там можна зустріти три види фазанів – мисливського, румунського та золотистого.

Вирощуючи фазанів, лісівники допомагають збільшити чисельність популяцій у природних умовах, зберегти цінний генофонд та біорозмаїття.

Джерело: Чернівецька обласна рада 

peredplata