У Чернівцях незабаром розпочнуть ремонт аварійного водогону

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.
 
Як запевняють у мерії відновлення та модернізація водного господарства – одна з основних цілей.  Саме тому активно працюють над стратегічним розвитком Комунальне підприємство “Чернівціводоканал“.
 
85% міста Чернівці отримує воду з Дністра. Для того, щоб розпочати ремонт аварійного водогону, через прориви якого чернівчани залишаютья без води, потрібна попередня підготовка, а саме підсилення Прутського водозабору.
 
Які роботи попередньо планують зробити:
 
⚙️ Спочатку побудують додаткові відстійники, які матимуть можливість зберігати чисту воду. Це дозволить накопичувати приблизно місячний запас, у разі чого будуть використовувати його для забезпечення потреб міста.
⚙️ Капітально відремонтують насосний агрегат та замінять всмоктувальний трубопровід. Це дозволить забезпечити більш надійне та безперебійне постачання води з Прута. Встановлять частотний перетворювач, що дозволить оптимізувати витрати електроенергії під час забору та подачі води.
⚙️ Прокладуть резервну лінію електроживлення насосної станції. 
 
Окрім того, на головних резервуарах міста планують побудувати додаткові ємності. Це дозволить збільшити запаси чистої води.
В комплексі всі ці заходи допоможуть зменшити навантаження на трубопроводи та обладнання, що забезпечують подачу з Дністра. При цьому збільшимо водопостачання з Прута (до 40%).
 

peredplata