Volkswagen Jetta для США та для Європи: у чому відмінності

Відомий у всьому світі автомобіль Volkswagen Jetta виготовляється не тільки в Німеччині, тому що набув широкого поширення в усьому світі. Перше покоління цієї серії вийшло на ринок у 1979 році. На сьогодні найвищий попит на запчастини для Volkswagen Jetta відзначається в США, оскільки саме там цей автомобіль найбільше купується на аукціонах. В Україні запчастини на американську Джетту можна купити в інтернет-магазині Japan Cars. Розглянемо технічні характеристики цього автомобіля, а також відмінності між версіями для європейського та американського ринку.

Volkswagen Jetta: запчастини та технічні характеристики

Даний автомобіль відрізняється хорошими технічними характеристиками, високим рівнем безпеки та різноманітністю заводських конфігурацій. Завдяки оптимізації роботи силового агрегату та трансмісії, відмічаються високі динамічні властивості. Основні технічні дані автомобіля:

  • Потужність силових агрегатів, що встановлюються, – від 90 до 230 к.с.
  • Тип двигуна – 4-х та 5-ти циліндрові.
  • КПП – механіка чи АКПП.
  • Обертаючий момент – до 250 Нм.
  • Привід – передній.
  • Об’єм камер згоряння – 1.2-2.5 літри.
  • Витрата палива за змішаного циклу – 5,6 – 12,5 літрів палива на 100 км.
  • Максимальна швидкість пересування – 191-220 км/год.
  • Гальма – дискові, вентильовані конструкції.
  • Об’єм бака для палива – 55 л.
  • Маса – залежно від комплектації 1309-1455 кг.
  • Дорожній просвіт – 152 мм.
  • Прискорення з місця до 100 км/год – в межах 8,5 – 9,1 секунди.
  • Радіус коліс – 15, 16 та 17 дюймів.

Для Volkswagen Jetta запчастини рекомендується підбирати за ВІН-кодом, що обумовлено широкою лінійкою пропонованих силових агрегатів. Крім того, комплектація автомобіля для американського та європейського ринку теж відрізняється, що часто є причиною неправильно підібраних деталей. Розглянемо, у чому полягають ці відмінності, щоб унеможливити помилки при купівлі запасних частин.

Запчастини на американську Джетту та європейську

Як правило, відмінності між версіями незначні та найчастіше характеризуються тим, що для американського ринку автомобіль комплектується краще. Це зумовлено вимогами законодавства США, які є суворішими, на відміну від європейських стандартів. Розглянемо детальніше,  чим запчастини на американську Джетту відрізняються від версії європейського ринку.

Відмінності екстер’єру

Є відмінності у передній та задній оптиці. Це означає, що фари не взаємозамінні між автомобілями європейської та американської версій. На відміну від стандартів, прийнятих у Європі на автомобілі для ринку США, поворотники у конструкції задніх ліхтарів червоного кольору. А передні фари мають оранжеві поворотники. Також є відмінності у конструкції бампера. Візуально це практично непомітно, але посадкові місця та кріплення не збігаються.

У чому відмінності елементів внутрішнього обладнання та оздоблення

Залежно від того, для якого ринку призначений автомобіль, запчастини на Volkswagen Jetta виготовляються із різного матеріалу. Приклад можна навести на торпеді та дверних картах. У європейській версії вони виготовляються із м’якого пластику. Автомобілі, призначені для США, оснащуються такими елементами із твердого пластику. Також на американській версії двері виготовлені з товстішого металу, що сприяє покращенню шумоізоляції.

Найчастіше машини для американського ринку оснащуються відеокамерою заднього виду, легкосплавними дисками, системою парктроніків, а салон оздобленням зі шкіри. У всіх машин для США на спідометрі замість кілометрів вказані милі, а температура силового агрегату відображається не за Цельсієм, як у європейській версії, а за Фаренгейтом.

Відмінності двигуна та трансмісії

Більшість автомобілів Джетта для США оснащуються атмосферним силовим агрегатом об’ємом 2,5 літри. Цей двигун працює спільно з шестиступінчастою АКПП. Потужність двигуна складає 170 к.с, що дозволяє розвивати хорошу динаміку, у поєднанні з автоматичною коробкою передач. Цей силовий агрегат підтримує газобалонне обладнання. Для європейської версії автомобіля передбачено два турбовані мотори об’ємом 1.4 і 1.8 літра, а також МКПП, АКПП та роботизована коробка передач.

Відмінності ходової частини

При ремонті ходової частини не вийде купити запчастини на Фольксваген Джетта європейської версії для встановлення аналога, привезеного із США. Це пов’язано з тим, що у конструкції європейця як задньої підвіски встановлюється балка. Американець оснащується задньою підвіскою одноважільного типу. Завдяки цьому хід машини м’якший, а керованість краще.

 

peredplata