Від таких новин аж на серці веселіше.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Нічна атака по Севастополю стала одним із найчутливіших ударів по російському Чорноморському флоту. Українським військовим вдалося пошкодити великий десантний корабель “Мінськ”. Це третій такий корабель, який ЗСУ вразили з початку війни. А також пошкоджено підводний човен “Ростов-на-Дону” — один із найсучасніших кораблів: підводний човен був спущений на воду менше 10 років тому. Це один із шести підводних човнів Чорноморського флоту. Постраждала також головна ремонтна база у Севастополі.
Як повідомляють російські пабліки, по Криму було запущено 10 ракет Storm Shadow, цілей досягли три з них. На використання цих ракет, ймовірно, натякнув голова Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, котрий написав, що “окупантів штормить”. Видання “Радіо Свобода” припустило, що удару по Севморзаводу,у доках якого знаходились ці кораблі було завдано з літаків з акваторії Чорного моря.
Загалом, за підрахунками військових експертів, з початку війни ЗСУ вдалося пошкодити або знищити 16 кораблів, у тому числі ракетний крейсер “Москва” та великий десантний корабель “Саратов”. Два із пошкоджених до сьогодні кораблів — десантні кораблі проекту “775”. Перший був пошкоджений у березні 2022 року під час удару по порту Бердянська, другий у серпні 2023-го — під час удару морськими безпілотниками по морських цілях поблизу Новоросійська, третій був пошкоджений учора у доці Севморзавода.

peredplata