На вулиці Хотинській у Чернівцях знову ремонтують дорогу: підрядник усуває недоліки

На вулиці Хотинській у Чернівцях підрядник усуває недоліки ремонту. Це робить за умовами гарантії. На окремих ділянках заміняють верхній шар асфальту.

Про це повідомили на сторінці департаменту інфраструктури та благоустрою у Facebook.

Недоліки на вулиці виникли після попередніх робіт з асфальтування. На це не виділяли грошей з бюджету, підрядник робить це у межах гарантії.

Чому роботи не завершили вчасно

Капітальний ремонт розпочали у вересні 2020 року та мали завершити до серпня 2021 року. Підрядник попросив продовжити договір, бо виникали незаплановані роботи, які не були передбачені у першопочатковому проєкті — реконструкція двох мостових переїздів та ремонт каналізаційної мережі. Згодом терміни переносили ще кілька разів.

Цьогоріч роботи продовжили, бо деякі працівники фірми служать в ЗСУ.

“Дуже багато людей, які працювали на дорозі, пішли захищати нашу державу, зокрема багато спеціалістів. Це – основний фактор того, що ремонт затягується”, – каже представник підрядника.

На початку робіт вартість ремонту становила 206 мільйонів гривень – майже всю суму виділили з державного бюджету. Наразі вартість робіт зросла до понад 250 мільйонів гривень. Додаткові роботи оплачують з місцевого бюджету.

Згідно з додатком до тендеру, роботи мали закінчити до серпня 2023 року, наразі їх продовжили до листопада.

Джерело: Суспільне Чернівці

peredplata