Підсумки The Game Awards 2023 – названо найкращі ігри року

7 грудня відбулася урочиста церемонія The Game Awards 2023, на якій було підбито підсумки року у світі відеоігор, а сама церемонія має дуже солідний статус серед прихильників компʼютерних ігор та цього року проводилася вдесяте у своїй історії. Найкращих визначали за підсумками глядацького голосування, яке стартувало ще у середині жовтня, а також відбувся анонс низки цікавих ігрових проєктів, що перебувають на стадії розробки.

Переможці номінацій

За оцінкою експертів у 2023 році ігрова індустрія зробила збільшувати кількість аудиторії та власну капіталізацію. Така тенденція зберігається ще з 2015 року та супроводжується збільшенням кількості власників консолей та ігрових компʼютерів. Разом з тим аналітики відзначають, що велика частка такої популярності належить мобільного геймінгу. Схожа ситуація і в галузі азартних ігор, де більшість гравців сьогодні обирають грати на мобільних пристроях, використовуючи, наприклад, сайт    

Віп Казіно.

Переможців цього року відзначали у більш ніж 30 номінаціях, проте за головне звання гри року змагалися дві гри, які набрали найбільше голосів за підсумками глядацького голосування та потрапили у більшість номінацій – це Alan Wake 2 та Baldur’s Gate 3. Рекордсменом цього року стала саме Baldur’s Gate 3, одержавши перемогу одразу у 5 категоріях, серед яких була і номінація “Вибір гравців”. У рейтингу гра від Larian Studios лишила позаду серйозних конкурентів:

  • Marvel’s Spider-Man 2;
  • Resident Evil 4;
  • Super Mario Bros;
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Цікаво, що Alan Wake 2, головний конкурент переможця, отримав нагороди у номінаціях “Найкраща режисура” та “Найкращий візуальний стиль”.

Ще одним цікавим фактом церемонії стала перемога Street Fighter у жанрі “Найкращий файтинг” та Forza Motorsport у категорії “Найкраща спортивна гра”. У своїх номінаціях переможці обійшли таких “монополістів жанру”, як Mortal Kombat 1 та EA Sports FC24.

Анонсовані проєкти

Для тих, хто не занурений у перипетії протистоянь номінантів цього року, найцікавішою частиною церемонії була презентація новинок у світі відеоігор, більшість з яких, щоправда, поки що навіть не мають дати виходу, але виглядають досить інтригуюче. 

Наприклад, півторахвилинний трейлер Marvel’s Blade пропонує гравцям очікувати пригодницький екшн від третьої особи у найкращих традиціях бойовиків з марвелівськими героями. Гра Rise of the Ronin обзавелася вже більш змістовною інформацією – у трейлері був показаний геймплей та навіть оголошена дата релізу гри на платформі PS 5 – 22 березня наступного року. 

Одним з найцікавіших анонсів виглядало доповнення до другої частини God of War, що стала однією з найочікуваніших ігор 2022 року та повністю виправдала аванси. Нове доповнення стане безкоштовним для власників оригінальної гри та додасть в ігровий процес нові деталі, а найголовніше – стане доступним ще до кінця 2023 року.

Багато уваги було прикуто і до нового проєкту Хідео Кодзіми у жанрі хорор. Гра під назвою OD поки що залишає більше запитань, ніж відповідей та традиційно для японського автора оповита таємницями. Відомо лише, що проєкт реалізується за підтримки Xbox, тож цілком можливо, що гра стане ексклюзивом для цієї платформи. 

 

 

peredplata