Головні аспекти купівлі та зберігання цифрової валюти: найкращі криптогаманці та безпека

Ще на початку цього року, популярна цифрова валюта Біткоїн почала зростати у ціні. Заразом, ця тенденція торкнулася й решти криптовалют. Але, не кожен мешканець України має уявлення про те, як стати учасником цього ринку. А виною цьому є проста необізнаність.

З цієї причини, багатьом людям здається, що купівля та зберігання “крипти” є складним та незрозумілим завданням. Щоб спростувати цей міф, можна ознайомитись з тим, як працюють кращі криптовалютні гаманці та, які безпечні способи зберігання активів існують. Також, щоб заощадити фінанси та провести час з користю, можна увійти на Елслотс казино та пограти у найкращі слоти від провідних гемблінгових студій. 

ТОП-5 кращих криптовалютних сховищ 2023

Цифрові монети, як звичайні гроші, зберігаються на спеціальних рахунках, але вони відрізняються від банківських карток та гаманців. Вони мають більше спільного з софтом, який встановлюється на мобільний пристрій або комп’ютер, але за їх допомогою також доступні розрахунки, інвестиції тощо. Тож, можна вивчити особливості 5 популярних криптогаманців:

  • Trust Wallet – один з поширених застосунків, яким користується понад 20 мільйонів людей (він підтримує 65 різних цифрових монет). Цей ресурс не запам’ятовує пароль, тому варто бути уважними під час реєстрації;
  • Український гаманець Trustee Plus з підтримкою національної валюти (є можливість зберігати кілька сотень валют). Реєстрація у ньому відбувається в один клік, тому проблем з відновленням не буде;
  • Сполучний сервіс MetaMask, який допомагає з обміном цифрових активів;
  • Не поганим варіантом є й Coinbase Wallet, але не для утримання “флагманського” Біткоїна або Ефіруму;
  • Exodus, який підтримує купівлю та продаж токенів за долари або євро.

Обирати один з цих варіантів потрібно уважно, особливо новачкам. Варто зупинитися на тому гаманці, який стане більш зрозумілим та зручним. Попри це, він повинен мати гарний захист від кібератак та вигідні транзакції. Також, варто пам’ятати, що є гаманці, які підтримують багато активів, або всього одну монету. 

Поради щодо безпеки для новачків

У галузі торгівлі цифровими монетами часто виникають проблеми з шахраями. Наприклад, це може бути “підставна торгівля” або надсилання фішингових листів. Тож, варто завжди проводити профілактичні дії, наприклад не переходити за підозрілими посиланнями. Також, під час реєстрації на гаманці або криптовалютній біржі, треба подбати про безпеку коштів. 

У цьому допоможе активація таких заходів, як підключення системи збереження ключів, двофакторна ідентифікація та доступ через смс. Щодо ключів, система пропонує запам’ятати великий шифр з літер та цифр. На додачу, ніколи не слід повідомляти особисті дані для входу в гаманець стороннім користувачам. Також, якщо операції часто проводяться з комп’ютера, потрібно мати надійний антивірус. А, щоб ускладнити хакерам завдання, варто відразу поставити складний пароль.

 

peredplata