У місті на Буковині реконструюють басейн майже за 55 мільйонів гривень

У Новодністровську планують реконструювати басейн майже за 55 мільйонів гривень.

Про це NGL.media.

Департамент капітального будівництва Чернівецької ОВА уклав договір вартістю 54,5 млн грн з ТОВ “Будторгінвест” на реконструкцію басейну дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ) у Новодністровську.

Реконструкцію 25-метрового басейну планують закінчити до кінця 2025 року. Згідно з договором, підрядник має відремонтувати малу і велику чашу басейнів, відновити фасад та вестибюль ДЮСШ, оновити водогін, каналізаційні мережі та інше.

Окрім переможця, участь в закупівлі взяло і ТОВ “Будівельна компанія “Укрбудсервіс”, кінцева цінова пропозиція якого виявилась лише на 10 грн дорожчою. Тому замовник обрав дешевшу компанію задля економії коштів.

Перевіривши кошторис, NGL.media виявили значні переплати. Наприклад, вартість металопластикових віконних блоків визначена у 8305 грн/м2.

У департаменті капітального будівництва Чернівецької ОДА відмовилися пояснити NGL.media виявлені переплати на матеріалах.

Новодністровську ДЮСШ реконструюють не вперше. У 2019 році Новодністровська міська рада вже укладала договір вартістю 15 млн грн на ремонт цього об’єкту, який планували завершити до 2021 року, втім робіт виконали лише на 4 млн грн.

Чернівецька компанія “Будторгінвест” заснована у 1991 році, її директором та одним із кінцевих бенефіціарних власників є місцевий підприємець Олександр Дякон. Крім нього, засновниками вказані також Юлія Пожар та Лілія Ряба.

peredplata