В Туапсе зупинив переробку нафти завод “Роснефть”

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Єдиний нафтопереробний завод Росії на чорноморському узбережжі зупинив роботу після нальоту на нього українських “пташок”
В Туапсе зупинив переробку нафти та випуск нафтопродуктів нафтопереробний завод “Роснефть” після атаки по ньому українських безпілотників. Туапсинський НПЗ “Роснефть” — єдиний на чорноморському узбережжі Росії і входить до 10 найбільших нафтопереробних заводів Росії.
Внаслідок нальоту БПЛА російська влада закрила аеропорт Сочі та включала сигнали повітряної тривоги. Після удару з повітря згоріла вакуумна установка заводу. За словами фахівців, швидко відновити виробництво завод не зможе: ремонт орієнтовно може тривати до березня-квітня.
Але ж, ми можемо повторити! 😉))
Удар по НПЗ у Туапсе став четвертим ударом по нафтогазовій інфраструктурі Росії протягом цього тижня. 18 січня був підданий атаці нафтовий термінал у Ленінградській області. 19 січня дрон атакував нафтобазу, що належить “Роснєфті” у місті Клинці Брянської області.
А 21 січня приліт безпілотника спричинив гігантську пожежу на терміналі “Новатека” в морському порту Усть-Луга в Ленінградській області.

peredplata