Колишнього чиновника Міноборони Лієва взяли під варту з правом вийти під заставу у 50 мільйонів гривень

 

 

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду взяла під варту до 8 квітня колишнього чиновника Міністерства оборони України Олександра Лієва з правом внесення застави сумою 50 млн грн

Про це повідомляє Суспільне.

Колишнього керівника департаменту військово-технічної політики Міноборони Лієва підозрюють у розкраданні майже 1,5 млрд грн на закупівлі боєприпасів для Збройних сил України.

Що відомо

Служба безпеки України 27 січня за сприяння Міноборони викрила чиновників оборонного відомства і менеджерів “Львівського арсеналу”, які підозрюються у розкраданні державних коштів під час закупівлі боєприпасів. У СБУ кажуть, що вони намагалися вкрасти майже 1,5 млрд гривень на придбанні 100 тис. мінометних пострілів для ЗСУ.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розповів, що Лієва затримали у Чернівцях під час спроби перетнути кордон.

Водночас Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволення клопотання про взяття під варту Олександра Лієва, який є одним з фігурантів справи про розкрадання майже 1,5 млрд грн під час закупівлі боєприпасів.

peredplata