Чому Біткоїн-фʼючерси мають найвищу ліквідність в криптовалютному секторі?

Ф’ючерси на Біткоін – це різновид фінансових похідних інструментів, які базуються на ціні ВТС і дозволяють інвесторам укладати угоди на купівлю або продаж за певну вартість у встановлений термін у майбутньому. За рахунок того, що Біткоїн – ціноутворююча монета для багатьох криптовалют на ринку, фʼючерси на ВТС активно застосовуються для хеджування ризиків та захисту власного портфелю активів.

Термін та ціна фʼючерсу: основні компоненти контрактів на ВТС

Контракти на Біткоїн та робота з фʼючерсами передбачають ряд особливостей, які варто знати, якщо ви зацікавлені в торгівлі фʼючерсами. Ключові компоненти або специфікації контрактів:

  • Термін. Угоди передбачають чітко встановлений термін виконання. Вам варто визначитись з проміжком часу, і від цього відштовхуватись при виборі типу договору, наприклад, короткий фʼючерс або довгий.
  • Ціна. Контракт передбачає встановлення вартості на певну дату у майбутньому. Вона може відрізнятись від поточної, якщо ви очікуєте змін шляхом детального аналізу ринкової ситуації.

В процесі торгівлі фʼючерсами користувачам надається можливість використати леверидж. Це відкриває доступ до більш дорогих позицій, які перевищують капітал, проте це також підвищує ризики. Варто використовувати представлений інструмент після того, як ви ознайомитесь з усіма особливостями та правилами торгівлі фʼючерсами на ВТС. 

В яких випадках варто використовувати фʼючерси на ВТС?

Багато інвесторів і трейдерів виокремили сильні сторони інструменту, тому він використовується для наступних цілей:

  • Захист від ризиків.

Ф’ючерс – це, простими словами, фінансовий продукт, який дозволяє інвесторам захистити свої позиції від ризиків зміни ціни Біткоїна. Такі контракти використовуються для хеджування портфелів активів або для спекулятивних операцій на крипторинку.

  • Різноманітність стратегій.

Ф’ючерси на Біткоїн відкривають широкий спектр торговельних стратегій для трейдерів, включаючи довгострокові інвестиції, спекулятивний трейдинг, хеджування та арбітраж. При побудові стратегії слід враховувати всі ризики, особливо те, як змінюються ціни на криптовалюту.

  • Заробіток на ліквідності.

З огляду на поширеність та використання контрактів, фʼючерси – це інструмент, який має унікально високу ліквідність. Це додатково створює умови для заробітку.

Перед торгівлею варто звернути увагу на те, що кожна платформа створює різні умови для торгів. Сьогодні на Binance та WhiteBIT Біткоїн та фʼючерси на нього – найбільш затребувані рішення, що передбачає високу ліквідність.

 

peredplata