З вересня біженці в Чехії повинні покинути безплатне житло

З вересня біженці в Чехії повинні покинути безплатне житло (https://proukrainu.blesk.cz/1-veresnia-vyseliaiut-usikh-bizhentsiv-iz-bezplatnoho-zhytla-v-chekhii-interviu-z-yurystkoiu-iom/), якщо вичерпали термін в 90 днів. Про це йдеться в Lex Ukrajina 6.

👉🏻Зміни щодо безплатного житла діють для абсолютно всіх вразливих осіб: вагітних жінок, осіб старше 65 років, осіб з інвалідністю та інших
– сказала юридична консультантка Міжнародної організації з міграції в інтерв’ю ProUkraїnu.

💸За її словами, для вразливих категорій людей готують фінансову допомогу в межах урядової програми, але її ще не ухвалили. Також люди можуть звернутися по надзвичайну екстрену допомогу, якщо вони не мають засобів для існування.

❓Що ж робити українцям в кризових ситуаціях?
Можна звертатися до неприбуткових організацій, які працюють із українськими біженцями. Вони мають контакти гуртожитків і допомагають обрати інше житло.

📍Також важливо зазначити, що існує проєкт Umapa (https://www.umapa.eu/), який збирає інформацію про всі гуртожитки в Чехії та детальну інформацію про них: скільки коштує проживання, як обставлене житло, скільки людей там живе, скільки місць доступно. Проєкт ще оновлюється і чим далі, тим буде більше даних.

peredplata

Залишити відповідь