У Німеччині вводять платіжні картки для біженців

У Німеччині прийняли рішення щодо впровадження платіжних карток для біженців. Ці карти не будуть пов’язані з банківським рахунком і можна буде використовувати їх лише для покупок.

За межами Федеративної Республіки Німеччина вони не будуть працювати. Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Згідно зі змінами, які були схвалені 12 квітня, соціальні виплати для біженців та осіб, які шукають політичний притулок, не будуть видаватись у готівковій формі. Замість цього, кошти будуть перераховуватися на спеціальні передплачені дебетові картки, які можна використовувати без прив’язки до банківського рахунку.

Основна мета цих змін – уникнути переказу грошей біженцями їхнім сім’ям, що залишилися на батьківщині, а також особам, які незаконно перевозять мігрантів до країни.

Користувачі зможуть перевіряти баланс своїх карток. Кожна земля буде самостійно вирішувати, яку частину соціальних виплат перераховувати на картки для мігрантів. Можливості зняття готівки будуть обмежені за рішенням місцевої влади.

Наразі 14 з 16 федеральних земель Німеччини вже прийняли єдині стандарти для впровадження таких карток. Повний перехід на нову систему соціальних виплат для біженців очікується до кінця 2024 року.

peredplata