Адвокат заявив, що Мунтян хворий і потребує належного лікування.

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди розміром 180 тис доларів, потребує лікування, проте він не переховується від слідства та суду і присутній на судовому засіданні в Києві.

Про це сьогодні на засіданні Вищого антикорупційного суду заявив адвокат Івана Мунтяна, пише molbuk.ua

 

Зокрема, захисник обвинуваченого звернув увагу суду на те, що Мунтян “ніколи не намагався діяти на шкоду слідству і не зловживав своїм становищем”.

Адвокат додав, що, незважаючи на те, що Мунтян проживає неподалік від кордону, він ніколи не намагався втекти від слідства.

Окрім того, сторона захисту вказує на те, що голова Чернівецької облради має проблеми із здоров’ям та потребує лікування.

“Оскільки стан здоров’я Івана Миколайовича не є належним, і він, відповідно, потребує відповідного лікування і, на сьогодні, попри медичне заключення лікарів, він знаходиться у залі засідань”, – сказав адвокат.

Разом з тим, захисник Мунтяна запевнив, що розмір застави, який прокурори визначили у клопотанні, є необгрунтованою.

“Розмір застави, який визначено в клопотанні, є абсолютно, вибачте за таку термінологію, взятий “з потолка”. Тому що іншого формулювання я не можу застосувати”, – сказав адвокат.

Він додав, що законом передбачено максимальний розмір застави для обвинувачених у таких кримінальних провадженнях в розмірі 630 тисяч гривень, а збільшення цієї суми в 24 рази, на погляд адвоката, не є обгрунтованим.

Раніше повідомлялося, що голові Чернівецької облради повідомлено про підозру у отриманні 180 тис. доларів хабара.

Слідство встановило, що у липні минулого року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.

САП пропонує суду обрати голові Чернівецької обласної ради Іванові Мунтянові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 15,1 млн грн.

Також п’ятеро народних депутатів від фракції “Батьківщини” мають намір взяти на поруки Мунтяна.

peredplata