Мільйони доходів і багато нерухомості: силовики та судді Буковини оприлюднили свої декларації.

Сайт molbuk.ua проаналізував електронні декларації керівників силових структур та голів суддів на Буковині.

Згідно з даними щорічних електронних декларацій, розміщених на сайті НАЗК, найбагатшим є голова Чернівецького апеляційного суду Валерій Марчук.

 

Він вказав, що в 2019 році за основним місцем роботи заробив 1,86 мільйонів гривень. Крім того, суддя отримав 131 тисячу грн відпускних і трохи більше 180 тисяч пенсії.

24 тисячі грн та 17 тисяч доларів Марчук зберігає у банку, чотири тисячі “зелених” тримає у готівці. Ще 40 тисяч доларів він позичив.

Їздить суддя на Volksvagen Tiguan 2008 року, яким володіє інша особа.

Земельна ділянка у 940 кв.м. та будинок на майже 300 квадратів записані на дружину.

Суттєво менший дохід у голови Чернівецького окружного адмінсуду Олега Боднарюка. Торік він заробив трохи більше пів мільйона гривень. Також у декларації суддя вказав понад 300 тисяч доходу дружини від підприємницької діяльності та відчуження майна.

У готівці подружжя зберігає понад пів мільйона гривень.

Суддя Боднарюк вказав у декларації два автомобілі BMW 2009 і 2016 років випуску, власниками яких є інші особи.

Посадовець володіє двома земельними ділянками у Чернівцях і в селі Владична на Хотинщині та будинком на 450 квадратів у Чернівцях. Чотири земельні ділянки в області площею 5,6 тисяч кв.м. є власністю дружини судді. Вона також володіє нежитлове приміщення на 600 квадратів у Мамаївцях та орендує в цьому селі шкільну їдальню.

Начальник СБУ в Чернівецькій області Віталій Монастирецький торік на посаді заробив майже 670 тисяч гривень. У готівці він зберігає 300 тисяч гривень, а його дружина – п’ять тисяч доларів.

Керівник СБУ їздить на власному авто Citroen С4, дружина – на Volkswagen Тiguan.

Він володіє кількома об’єктами нерухомості на Житомирщині, а саме будинком на 170 квадратів, квартирою і трьома земельними ділянками площею 4,5 тисячі кв.м.

Головний поліцейський Буковини Анатолій Дмитрієв за 2019 рік заробив приблизно 600 тисяч гривень.

Посадовець вказав у декларації, що є власником третини земельної ділянки і будинку в селищі Коломак Харківського району. Він також задекларував житловий будинок, площею 146,7 кв.м. у Чернівцях, який передано в безоплатне користування дружині Дмитрієва.

Поліцейський володіє автомобілем Мitsubisi pajero 2007 року випуску, вартістю майже 290 тисяч грн.

Згідно з декларацією, за 2019 рік на посаді головного поліцейського Дмитрієв заробив 592 тисячі грн, ще 20 тисяч грн отримав процентами в банку. Крім того, він вказав у декларації 465 тисяч грн доходу його дружини від підприємницької діяльності.

Анатолій Дмитрієв зберігає в банку 260 тисяч гривень і 5657 доларів, а 370,5 тисяч гривень тримає готівкою. Ще 65 тисяч грн в банку тримає його дружина.

Головний прокурор Чернівецької області Адріан Дутковський протягом 2019 року заробив трохи більше 400 тисяч гривень.

Згідно з е-декларацією, посадовець є власником двох квартир у Новояворівську Львівської області та у Львові. Він також володіє половиною квартири у селі Кути Косівського району на Івано-Франківщині. У Чернівцях мешкає у службовій квартирі. Ще одна квартира у Львові записана на його дружину.

Крім того, він є власником половини земельної ділянки в Кутах, площею 1250 кв.м.

Адріан Дутковський також задекларував автомобіль Mitsubishi Outlander 2007 року, власником якої є інший громадянин.

За 2019 рік він заробив 417763 гривень. Також отримав майже 40 тисяч гривень стипендії в Національній школі суддів.

У готівці посадовець зберігає 34 тисячі доларів США.

Новий-старий начальник патрульної поліції області Олег Йосипів призначений на посаду всього місяць тому. Втім, у декларації за минулий рік він заробив чверть мільйона на посаді заступника начальника поліції Прикарпаття і ще 84,5 тисячі – на посаді начальника Чернівецької академії патрульної поліції.

Трохи більше 200 тисяч грн Йосипів зберігає у готівці.

Крім того, він задекларував авто Peugeot 3008 2014 року випуску, вартістю 350 тисяч грн. Автівка записана на дружину, як і квартира в Чернівцях, площею 66 кв.м. А зареєстрована родина Йосипівих у службовій квартирі в Івано-Франківську.

Найменше за рік отримав керівник податкової Чернівецької області Віталій Шпак – у 2019 році заробив за основним місцем роботи трохи більше 340 тисяч. Чверть мільйона заробила його дружина як підприємець.

“Під матрацом” подружжя зберігає 75 тисяч гривень і 15 тисяч доларів.

Посадовець вказав у декларації житловий будинок у Верхніх Петрівцях і дві квартири – у Вінниці та Чернівцях, власниками яких є інші люди. Шпак їздить на авто Toyota Camry за 750 тисяч грн, втім не є його власником.

peredplata