На Буковині майже тисяча вакансій: кого шукають роботодавці

На Буковині сьогодні у базі даних служби зайнятості є 941 актуальна вакансія, у порівнянні з минулим роком зменшення відбулося на 30%. Пропозиції роботи  є у медичних та фармацевтичних закладах, на комунальних та переробних підприємствах. Про це повідомляє сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

– Зменшення кількості вакансій пов’язане насамперед з тривалими карантинними обмеженнями. В нас є значна кількість вакансій, на які роботодавці візьмуть працівників після закінчення карантину. Послаблення карантину додало майже 10% вакансій, а ринок праці в області починає поступово оживати, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

На Буковині найбільша кількість вакансій водіїв (53 пропозиції), також потрібні 29 швачок, 27 бухгалтерів, 27 електромонтерів з експлуатації розподільних мереж, 21 слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування, 19 інспекторів, 18 молодших медичних сестер, 16 слюсарів аварійно-видобувних робіт, 10 фармацевтів, 10 верстатників деревообробних верстатів.

З початку року роботодавці поінформували про наявність 5700 пропозицій роботи, служба зайнятості допомогла підібрати працівників на 53% вакансій. 

 

 

peredplata