У Великому Кучурові втопився юнак

12 липня в селі Великий Кучурів Сторожинецького району на озері відпочивали троє мешканців Чернівців. Один з них, хлопець 2000 року народження, вирішив скупатися. Проте, відпливши від берега на відстань близько 10 метрів, він зник під водою. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Двоє інших юнаків, які залишилися на березі, через деякий час помітили, що їхнього товариша не видно. Вони почали його шукати, однак зробити це їм не вдалося, адже в даному місці глибина озера становить близько 3 м.. Для пошуку хлопця на місце події були направлені водолази Чернівецької міської рятувальної станції, які виявили тіло хлопця в озері та підняли його на поверхню. Тіло юнака направлено на судово-медичну експертизу в Чернівці для встановлення причини смерті.

В цьому році в Чернівецькій області через необережне поводження на воді загинуло 7 людей, з них 2 дитини. Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує краянам, що під час відпочинку на воді, слід дотримуватися правил безпеки, адже вода не пробачає помилок. Перш за все пам’ятайте, що купатися дозволено тільки в спеціально обладнаних місцях, поруч з якими постійно чергують рятувальники.

Безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. Слід звернути увагу, що діти гинуть в тих випадках, коли поруч немає дорослих, які могли б допомогти. Тому батькам слід пам’ятати про це і слідкувати за своїми дітьми під час відпочинку, адже їхня поведінка у воді непередбачувана. Не заходьте у воду у нетверезому стані, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Не пірнайте у воду з берега, гірки чи дерева. Будьте обережні, дотримуйтеся правил безпеки!

peredplata