У Чернівцях громадський транспорт працюватиме у звичному режимі, втім не з 14 липня

Міська комісія з надзвичайних ситуацій дозволила громадському транспорту повернутись до звичного режиму. Тобто, скасувала спецперевезення. Раніше ми повідомили, що режим зміниться 14 липня, втім це була помилкова інформація.

З перевізниками мають укласти нові договори

Для того, аби відновити рух громадського транспорту в звичному режимі, з перевізниками потрібно укласти нові угоди. Відтак 14 липня маршрутки та тролейбуси будуть їздити в режимі спецперевезень. Про це в ефірі Українскього радіо: Буковина сказав заступник міського голови Володимир Середюк.

За його словами, попередньо міська рада провела конкурс на маршрути. Департамент житлово-комунального господарства має укласти угоди з переможцями.

Обмеження для перевізників не скасують

Міська комісія скасувала спецперевезення, однак постанова Кабміну про карантинні обмеження є актуальною. Тому перевозити пасажирів мають тільки на сидячих місцях.

Повернеться тариф в п’ять гривень

Тариф в сім гривень — тимчасовий на період спецперевезень. За новими угодами, тариф скаладає п’ять гривень, як і раніше.

Раніше перевізники відмовлялись повертатись на маршрути з тарифом в п’ять гривень. За їхніми словами, це збитково, якщо перевозити пасажирів тільки на сидячих місцях.

Міська рада компенсуватиме пільговий проїзд, але не відразу

Щоб перевізникам компенсували пільговий проїзд пасажирів, вони мають укласти угоди з департаментом соціального захисту міської ради.

Що відомо

  • 17 березня у Чернівцях призупинили рух громадського транспорту через поширення коронавірусної інфекції.
  • З 19 березня тролейбуси запустили в режимі спеціальних перевезень. Ним могли скористатися працівники медичних установ, поліції, служби надзвичайних ситуацій та підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста.
  • 18 травня міська комісія з питань техногенної безпеки розширила перелік пасажирів, які можуть користуватись спецперевезеннями в тролейбусах. Для цього потрібна довідка з місця роботи.
  • З 27 травня у Чернівцях дозволили рух всіх маршруток в режимі спецперевезень. Втім перевізники не вийшли на маршрути, аргументуючи це низьким тарифом. Відтак виконком підвищив тариф на спецпроїзд в маршрутках до 7 гривень за частиною маршрутів. 2 червня автобуси відновили рух в режимі спецперевезень.
  • 17 червня міська комісія з надзвичайних ситуацій пом’якшила карантинні обмеження у Чернівцях. Дозволили роботу лазень, саун та атракціонів.
  • З 1 липня у області відновили міжрайонні перевезення.
  •  

peredplata