Москаль вимагає порушення кримінальних справ за ввезення “Центренерго” вугілля з ОРДЛО під виглядом російського і грузинського.

Голова громадської організації “Народ України проти корупції” Геннадій Москаль звернувся до керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького з проханням зареєструвати кримінальні провадження за фактами поставок вугілля для державного “Центренерго” з окупованих територій Донецької та Луганської областей під виглядом російського, або грузинського.

“Термінової перевірки вимагає інформація про укладання договору між ПАТ «Центренерго» та фірмою «Нафта Форс» про постачання вугілля марки Т 0-50 (ТОМСШ), яке за документами відвантажують начебто з Кемеровської області РФ, а насправді – з захопленого російськими окупантами донбаського міста Шахтарськ”, – йдеться в одному з листів. “Грузія добуває в середньому 15 тисяч тон вугілля на місяць. Для потреб ПАТ «Центренерго» – це ніщо. До того ж, кількість вугілля обумовлена в підписаному договоріз Грузією не відповідає можливостям грузинського виробника – вугілля  потрібної якості в даній країні просто немає”, – стверджує він в іншому документі.

 

peredplata