Відтінки картелю: у Каспрука сумують, що Кармелюка не буде ремонтувати фірма менеджера кремлівського олігарха, за яку вболівали.

АМКУ не визнав уже другого переможця ремонтних робіт на Кармелюка.

Антимонопольний комітет України прийняв скаргу від іншого учасника торгів та скасував перемогу ШБУ-77. Антимонопольний комітет України скасував уже другого переможця ремонтних робіт на вулиці Кармелюка в Чернівцях. Про це пише ІА АСС з посиланням на ProZorro.

Скаргу на ТОВ «ШБУ-77» подав інший учасник торгів – ТОВ «Євродор» – у зв’язку з тим, що не був вказаний об’єкт поставки асфальтно-бетонної суміші. Пропозиція ШБУ-77 на виконання робіт  складала 40 077 000 гривень.

Наступним претендентом на призначення переможцем є компанія «Євродор», пропозиція якої складає 47 015 317 гривень.

Новину оперативно прокоментувала соратниця Олексія Каспрука Ірина Карімова. Радниця колишнього мера не приховує суму, що “через 10-12 днів розпочнуть ремонтувати Кармелюка. І ми, чернівчани, будемо клясти Каспрука, який не вміє отак домовлятися, а хоче чесно і за законом, з користю для громади. А нам просто потрібен «асвальт»  Він тепер замовляє музику у Чернівцях”.

Причиною того, що так трапилося, на думку Карімової, є те, що претенденти на людські гроші змовилися між собою. “Зважаючи на публічні заяви Василя Продана, переможцем таки визнають «Євродор». І немає сумніву, що «ТОВ «ШБУ-77» також блокувати цей тендер більше не буде. Бо, найбільш ймовірно, з ним вже «порєшали», «домовилася» за наш з вами кошт. Пообіцяли, що допустять до ремонту Хотинської в якості підрядника або субпідрядника”.   

Нагадаємо, коли Тендерний  комітет  19 червня виконав рішення  Антимонопольного комітету України та скасував своє попереднє рішення про  визнання  переможцем торгів на капітальний ремонт вул. Кармелюка ТОВ «Будторгінвест», пропозиція якого не відповідає вимогам тендерної документації, натомість визнавши переможцем тендеру на капітальний ремонт вулиці Кармелюка ТОВ «ШБУ-77» у міській раді не приховували радості. 

Як повідомив напередодні ще першого розгляду справи  Центр реформ та розвитку – Чернівці, ціна затягування баталій з визначення переможця капітального ремонту вулиці Кармелюка становила 105 тис. грн.  В травні було винесено рішення ДЖКГ про намір укласти договір з  ТОВ “Будторгінвест” з пропозицією 40 076 990 грн.

Проте цей переможець багатьох не влаштовував. Можливо, і в мерії. 

Одразу троє учасників тендеру подали скарги до АКУ. Скаржники повідомляли про порушення замовником порядку проведення процедури закупівлі та просили зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця закупівлі. В попередніх двох тендерах основна боротьба за перемогу точилась між “ТОВ ШБУ – 77” та ТОВ “Компанія “Євродор”. 

Врешті переможцем тендеру на капітальний ремонт вулиці Кармелюка було визнано ТОВ «ШБУ-77», на що радісно відреагували у мерії. Однак тільки до рішення, про яке згадано на початку, і яке тепер так засмутило Ірину Карімову. 

Портал “Наші гроші” представив “пару компаній ТОВ «ШБУ-77» та ТОВ «Шляхо-будівельне управління № 14», що за останні три роки розіграли між собою тендери «Укравтодору» на 1,7 млрд грн. При цьому очевидно, що фірми поділили між собою регіони України по принципу «ти допомагаєш мені виграти все що можна у моїй Чернігівщині, я допомагаю тобі у твоєму Закарпатті».

Згідно з інформацією порталу,  “Київська фірма «ШБУ-77» очевидно сконцентрувалась на Закарпатті, отримавши там підряди на ремонт доріг на 3,60 млрд грн. У сусідній Буковині фірма отримала ще 0,21 млрд грн. Власником фірми є киянин Андрій Білоус – це менеджер будівельного холдингу кремлівського олігарха Олега Дерипаски”

(http://nashigroshi.org/2020/03/13/vidtinky-karteliu-shbu-77-ta-shbu-14/?fbclid=IwAR20WJh924ldT1Qp_62Bxq47K9fvQgyuw03KWjZY9EUzoFrvwGmSODfWh5I).

peredplata