У Чернівцях в новому мікрорайоні зведуть будинки на 16 поверхів.

 

У Чернівцях на вулиці Залозецького може з’явитися житловий квартал із новобудовами.

Як повідомляє molbuk.ua, у міськраді закінчилися громадські обговорення детального плану території багатоквартирної житлової забудови, обмеженої вулицями Головною, Залозецького, Криворізькою, залізничною колією, проспектом Незалежності, Ясською.

 

Відповідно до проєкту, з часом тут повинні звести 16-поверхові будинки, дитячі майданчики та навчально-виховний комплекс. Та деякі мешканці вже обурюються. На громадських слуханнях через це виник конфлікт, люди написали заяви, що вони категорично проти забудови.

– Мешканців спровокували, на вулиці наклеїли оголошення, що їхні будинки будуть знесені через нове будівництво. Це неправда, – розповідає головна архітекторка міста Наталя Хілько. – Люди були обурені і написали заяву, що вони категорично проти будь-якої забудови. Тому зараз створюємо погоджувальну комісію, щоби врегулювати конфлікт.

Наталя Хілько вважає, що перетворення цього району є обов’язковим.

– Якщо пройдемося вулицею Залозецького, то там індивідуальна дисонуюча забудова. Як на мене, це трохи депресивний район, який потребує змін, адже немає належної інфраструктури, хорошої дороги. Мешканці під час громадських слухань обурювалися і кричали, що потрібно будувати за містом. Та ми не можемо будувати за містом, а в центрі міста залишити село.

Там запланована забудова навчально-виховного комплексу. Запроєктовано три будинки на 16 поверхів. Для Чернівців така висотність нетипова, тому міська рада вагалася, чи приймати проєкт. Адже у нас немає будинків вищих за 9 поверхів. Але архітектори довели містобудівним розрахунком, що така поверховість не вплине суттєво на силует міста.

peredplata