Коронавірус на Буковині

Наша область з нашою владою не можуть і не вміють подолати  другий карантин. Створюється враження, що хтось над нами продовжує експериментувати. Знову Буковина виривається в неприємні лідери. Знову у нас найбільше хворих на СОVID-19. І щодоби ця кількість зростає.

Влада звинувачує людей, хрестини, весілля, куматрію. Люди владі не вірять і не слухаються її.

Влада свариться з рестораторами. Ресторатори починають бунтувати.

Влада закриває ринки. Ринки чинять опір.

Починається велике банкрутство підприємців і підприємств.

Люди відмовляються від оренди приміщень. Будинки у Чернівцях перетворюються на пустки і руйнуються.

Одне за одним закриваються малі підприємства. Ще якийсь час тримається середній бізнес. І, як не дивно, розцвітає великий.

Коронавірус чомусь зовсім не зачепив великі супермаркети, банки, ломбарди тощо.

Це що за така вибірковість? Чи, може, це така владна політика: спочатку знищити малого підприємця, потім середнього, довести до зубожіння простих людей?! І панувати тим, хто біля олігархів чи разом з ними, і тим, хто біля влади чи всередині влади.

Чомусь влада не здійснювала всі ці місяці суворого контролюза тим, аби в ресторанах не збиралися весілля на 500 і більше осіб. Чомусь не карали тих, хто порушував елементарні норми захисту – не носив маску в людних місцях, не дотримувався дистанції. Влада не створювала умов для того, аби не допускати розповсюдження коронавірусу. Вона тільки тепер, ніби після двомісячного запою виходить з похмілля, робиться злою і погрожує всім відомстити. Пізно…

А тепер поголовно хоче все заборонити вдруге. І що, знову залишаться лишень супермаркети, банки, ломбарди, владці з високими зарплатами та пільгами? А буковинський люд влада кидає на пожирання якщо не коронавірусу, то злидням і голоду.

Що з цим робити? Чергового закриття ні малі підприємства, ні дрібні підприємці, ні вже середній бізнес не витримають. Невже це перед виборами разом з хворобою нас хочуть залякати ще й безвихіддю, аби перетворити в покірних рабів, котрі підуть рівними рядами до урн, перед тим взявши кіло гречки від олігарха і знову проголосують за нього?

З цими питаннями ми звернулись до голови фракції партії «Європейська солідарність» в Чернівецькій міській раді Василя Максимюка:

  • Ми мусимо чинити опір, – каже Василь Сидорович, – бо інакше вимремо як руді миші. Другого закриття вже не витримають ні торгівці на ринках, ні власники кав’ярень, кафе і барів, ні фахівці сфери обслуговування. Вже й так на ладан дихають культура, спорт, освіта. А тепер з нас ще хочуть зробити зомбі. Не дамося! Тому закликаю гуртуватися всіх буковинців за право жити, за право працювати, за право вчитися, за право займатися спортом, за право відпочивати, інакще ми скоро будемо боротися і за право дихати.

     У вівторок, 25 серпня, о 10-й годині збираємось біля обласної ради. Якщо нас прийде багато, то вони змушені будуть дати відповідь на питання:

чому влада не підготувалася як слід до другої хвилі пандемії, адже в неї був час на це – майже ціле літо;

чому в лікарнях досі немає достатньої кількості кисню і кисневих апараті;

чому свої недоліки, недоробки, помилки влада вкотре прагне вирішити за рахунок людей, малого і середнього бізнесу?

Не дамо цього разу себе обдурити і знищити!

Всі виходьмо у вівторок, 25 серпня, о 10-й годині до ОДА!

Питаймо владу!

peredplata