Тіньовий бізнес депутатів Чернівецької міськради

Тіньовий бізнес депутатів Чернівецької міськрадиКожен п’ятий депутат приховав свій бізнес у деклараціях за 2014 рік. Лідирують представники «Рідного міста».
Чернівецька міська рада VII скликання налічує 42 депутата. З них 9 не задекларували або не повністю задекларували свій чи/та родинний бізнес. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ).

Депутати міськради приховали від декларацій щонайменше 12 фірм. У 6 випадках йдеться про бізнес самих депутатів, у 3 – членів їх родин, ще 1 випадок спільного родинного бізнесу.

Депутат з партії «Рідне місто» Анатолій Чесанов не вказав в декларації дві власні фірми.

Депутат від партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Василь Максимюк вказав в своїй декларацій розмір внесків до статутного капіталу підприємств у сумі 174 тис грн, однак у двох фірмах розмір його внеску виявився значно більшим – 1,22 млн грн.

Ростислав Білик теж не вказав у декларації дві фірми, в одній з яких співвласником є він, а в другій – його дружина.
Інші депутати не вказали у деклараціях по одному підприємству, в яких вони чи їх родичі є власниками або співвласниками.

Стосовно сфери незадекларованого бізнесу, то 5 фірм пов’язані з сільським господарством та продуктами харчування, 3 – торгівлею, по одній – з будівництвом, орендою машин, виробництвом напоїв, виробництвом цегли та черепиці.

Найбільше порушників серед депутатів Чернівецької міськради виявилося у фракції партії «Рідне місто» – 3 особи. Окрім того, від ВО «Свобода» та партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» бізнес не задекларували по 2 депутати, з «Батьківщини» та «Самопомічі» – по одному.

Нагадаємо, згідно з законом «Про засади запобігання і протидії корупції» усі депутати повинні були подати декларацію про доходи за 2014 р., в якій мали вказати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариств, підприємств або організацій – своїх та своєї родини.

Тіньовий бізнес депутатів Чернівецької міськради

Тіньовий бізнес депутатів Чернівецької міськради

Тіньовий бізнес депутатів Чернівецької міськради

Віктор Волокіта, «Наші гроші»

peredplata