Негативна динаміка: Карантин в Україні хочуть продовжити до 1 листопада. Шмигаль зробив заяву

Український уряд, можливо, продовжить адаптивний карантин в країні до 1 жовтня.

 

Про це агентству “Інтерфакс-Україна” повідомило джерело в Кабінеті міністрів у вівторок, 25 серпня.

“Питання сьогодні обговорювалося, попередньо дата продовження – 1 жовтня”, – розповіло джерело.

Однак співрозмовник агентства підкреслив, що на даний момент проекту рішення поки немає, і ще невідомо, чи приймуть його на засіданні уряду в найближчу середу або пізніше.

У той же час стало відомо, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль запропонував продовжити карантин до 1 листопада. Про це йшлося під час традиційної селекторної наради з протидії поширення коронавірусної інфекції.

 

З огляду на негативну динаміку захворюваності Зеленський підтримав необхідність вжиття превентивних заходів. Зокрема, введення заборони на роботу нічних клубів, концертів.

“Але карантин повинен залишатися адаптивним і необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах”, – підкреслив глава держави.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в Україні з 12 березня почав діяти карантин. З 11 травня влада почала пом’якшувати обмеження. 20 травня Кабінет Міністрів ввів так званий адаптивний карантин: регіональна влада отримали право послаблювати обмежувальні заходи за умови відповідності ряду критеріїв.

З 1 серпня в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину, які передбачають поділ на чотири зони в залежності від епідеміологічної ситуації в регіонах. Також уряд продовжив адаптивний карантин в країні до 31 серпня 2020 року.

peredplata