За вихідні в “червоній” і “помаранчевій” зонах області відгуляли 35 весіль та інших святкувань

Автор: Турій Роман

 
 

Прикарпаття другий тиждень поспіль живе в умовах «червоного» та «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області продовжує здійснювати контроль за дотриманням умов карантину та виконанням протиепідемічних обмежувальних заходів спільно з підрозділами Національної поліції.

З другого по восьме вересня здійснено 1019 моніторингових відвідувань, в тому числі:
– закладів громадського харчування – 402, виявлено 95 порушень (24%);
– закладів дошкільної освіти – 65, порушень не виявлено;
– закладів загальної середньої освіти – 54, виявлено 6 порушень (11%);
– об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 282, виявлено 56 порушень (20%);
– об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 115, виявлено 22 порушення (19%);
– агропродовольчих ринків – 61, виявлено 18 порушень (30%);
– перукарень, салонів краси – 40, виявлено 3 порушення (8%).

За суботу і неділю проведені моніторингові відвідування 280 закладів громадського харчування, де могли проводитись масові заходи. Виявлено 69 порушень, складено 65 протоколів. В «червоній» епідемічній зоні – 24, в «помаранчевій» – 41; в тому числі спеціалістами Держпродспоживслужби – 62 протоколи, органами Національної поліції – 3;
Зафіксовано проведення 35 масових заходів (весіллів, днів народжень), в тому числі в «червоній» епідемічній зоні – 10 (Косівський, Тисменицький райони, місто Івано-Франківськ), в «помаранчевій» – 25 (найбільше – в Рогатинському, Богородчанському та Верховинському районах).

Прикарпатців та гостей вкотре закликають дотримуватися карантинних вимог та протиепідемічних норм. Носіння масок у громадських місцях, миття й дезінфекція рук, дотримання дистанції та уникнення масових скупчень – це вже базова щоденна потреба, частина життя.

peredplata