“Червона” зона: від  13 березня, Буковина припиняє міжобласне сполучення

Від  13 березня, Буковина припиняє міжобласне сполучення відповідно до Постанови Кабміну про обмеження транспорту у «червоній» зоні.

Буковинські перевізники бідкаються, що доведеться закривати рейсові автобуси. Відтепер висадка та посадка пасажирів у «червоній» карантинній зоні заборонена, пише ІА АСС.

Правоохоронці закривають міжобласне сполучення Буковини та посилюють контроль над дотриманням режиму спецперевезень в області: кількість пасажирів відповідно до сидячих місць, наявність захисних масок.

Що означає закриття міжобласного сполучення пояснили у відділі управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА.

«Відтепер автобусам забороняється брати й висаджувати пасажирів у районі «червоної»  зони. Автобуси можуть курсувати, але виїжджати з Чернівців вони повинні пустими, пасажирів набирати дозволено за межами карантинної зони.

Але чи рентабельно це? Зараз і Вінниця потрапила під «червоне» зонування. Дозволено лише транзитний рух. Поки невідомо як буде з міжнародними рейсами», – сказав Володимир Трепко, начальник відділу управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА.

Що кажуть перевізники

«На нас це позначиться дуже негативно, зараз рідко коли буває більше 10 пасажирів. Проте людям все одно треба їхати. У нас і сезонний спад пасажирів, плюс ще ці обмеження «червоної» зони додались. Як мають виживати рейси?… Ми ще від попереднього карантину не оговтались.

Вчора вийшла інформація, що заборонили міжобласні рейси, і сьогодні в мене купа дзвінків від перевізників з інших областей. Питають, їхати чи не їхати їм сюди. Аби нам не довелось потім закривати рейси», – розповів Іван Скляров, начальник відділу обслуговування та експлуатації автостанцій «Чернівціавтотрансу».

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

peredplata