Буковель» закривають на карантин. Поліція приїхала і закриває підйомники (ВІДЕО).

 

Гірськолижний курорт «Буковель» на Прикарпатті закривають на карантин. Таке рішення ухвалили за підсумками засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомили на пресконференції Івано-Франківської облдержадміністрації.

«Було ухвалене рішення про припинення діяльності курорту “Буковель”. Це вимушене рішення і напевно не останнє, яке буде. “Червона” зона, у якій ми перебуваємо, розвивається», ㅡ сказав голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук, – пише Громадське.

В ОДА зазначили, що обмежать в’їзд на територію Поляницької територіальної громади, де розташований курорт. Так, безперешкодно там зможуть пересуватися лише місцеві жителі або люди, які там працюють.

Головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук повідомив, що у кількох районах області склалась неблагополучна ситуація з COVID-19, а попередні рішення комісії ТЕБ та НС «не дали бажаного ефекту».

Наразі середній рівень завантаженості ліжок для пацієнтів з коронавірусом в області складає майже 82%. Щоденно у 4-10 медичних закладах Прикарпаття завантаженість ліжок коливається у межах 100%. В ОДА зазначили, що не можуть більше просто відкривати додаткові ліжка, адже епідемія розгортається «у геометричній прогресії».

«Так можна нескінченно відкривати ліжкомісця. Але якщо ми дійсно не припинимо передачу цього вірусу, ефекту від цього не буде жодного», ㅡ каже Савчук.

 

****

 

Правоохоронці проводять слідчі дії на гірськолижному курорті Буковель, деякі підйомники тимчасово не працюють. Про це повідомляє НВ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Представник поліції заявив агентству, що слідчі дії проходять через підозри в недотриманні карантинних обмежень у червоній зоні. За його словами, 13 березня підйомники можуть повністю припинити роботу.

Місцеве видання Галицький кореспондент повідомляє, що поліція не пускала людей на один з підйомників в Буковелі. Місцеві нібито намагалися потрапити на нього силою, але правоохоронці їх зупинили.

Видання Курс з посиланням на начальницю сектору комунікації управління Нацполіціі області Христину Максимчак повідомляє, що правоохоронці отримали численні скарги через порушення карантинних вимог на курорті.

За інформацією видання, обласна комісія з питань ТЕБ та НС обговорює можливість закриття курорту. У пресслужбі курорту поки не прокоментували інформацію.

 
 

23 лютого Івано-Франківська ОДА наказала Буковелю закрити ресторани і розвантажити гірськолижні траси. Влада назвала курорт одним з епіцентрів поширення коронавірусу.

На курорті повідомили, що продовжать роботу на період жорсткого карантину з обмеженнями. На період локдауну скасовуються масові заходи, концерти та розважальні програми. На території Буковелю зберігається масковий режим, всюди розміщені ємності з антисептиками.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Буковель дотримується встановлених обмеження.

З 22 лютого в Івано-Франківській області ввели локальний локдаун. Щоб стримати розповсюдження COVID-19, закрили ресторани, кафе, нічні клуби, кінотеатри, спортзали, учнів 5-11 класів відправили на дистанційне навчання. 26 лютого область увійшла до червоної зони карантину. 

peredplata