Дозволено лише транзитний рух: на Буковині від сьогодні припинили міжобласне сполучення.

Сьогодні, 13 березня, на Буковині, де діють обмеження “червоної” карантинної зони, припинять міжобласне автобусне сполучення.

Вступила в дію Постанова Кабміну про карантинні обмеження

Згідно з нею, у “червоній” зоні забороняють здійснювати регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, крім транзитних перевезень.

Автобуси не можуть здійснювати посадку і висадку пасажирів у “червоній” зоні. Дозволено лише транзитний рух.

Автобуси можуть курсувати, але виїжджати з Чернівців вони повинні пустими, пасажирів набирати дозволено за межами карантинної зони.

Обмеження наразі не стосуються громадського транспорту Чернівців. Адже він з початку запровадження карантину здійснює не регулярні перевезення, а спеціальні перевезення.

Але за повідомленням Чернівецької ОДА, на Буковині посилять перевірку за дотриманням карантинних вимог щодо пасажирських перевезень.
Зазначається також, що від суботи, 13 березня, працівники поліції ретельніше контролюватимуть дотримання режиму спецперевезень та протиепідемічних норм у транспорті.

Пасажири можуть займати лише сидячі місця та обов’язково мають бути у масці під час поїздки.

Крім того, перевірятимуть і дозвільні документи на перевезення. За недотримання карантинних норм на порушників складатимуть відповідні протоколи.

peredplata