10 кандидатів до списку антиконтрабандних санкцій РНБО, які розглядалися, але не потрапили у фінальний перелік

У чому замішані “втрачені” кандидати.

 

10 кандидатів до списку антиконтрабандних санкцій РНБО, які розглядалися, але не потрапили у фінальний перелік

Фото: 5.ua

Читачі ZN.UA знають, що перша новина про тему п’ятничного засідання РНБО в нашій стрічці з’явилася в четвер. Потім ми оперативно повідомили читачам 10 прізвищ тих, хто потрапив під санкції Радбезу. А тепер поділимося іменами тих хто міг, але не влучив.

Нагадаємо, що вихідні списки для засідання РНБО готувала СБУ. Потім ці списки обговорювали на Банковій і в результаті членам РНБО була представлена на затвердження вже відома десятка.

Хто ж “загубився”?

1. Власник “Преміум-пакету”, про який так багато знають в СБУ і особисто глава СБ СБУ пан Наумов – Акст Олександр (громадянин Німеччини).

2. Полуситок Володимир (Львів)

Колишній митник, був заступником начальника оперативного управління по боротьбі з контрабандою та митними правопорушеннями – начальник відділу провадження у справах про порушення митних Львівської митниці, зараз бізнесмен.

Колишній начальник Галицької митниці Володимир Цабак говорив про Полуситка як про контрабандиста.

3. Табунщик Руслан (Одеса)

Колишній одеський міліціонер, заступник начальника управління по боротьбі з торгівлею людьми. Був депутатом облради від “Батьківщини”. У 2018 йому спалили два будинки. Місцеві видання “Думська” і “Депо. Одеса” писали про його причетність до обналу та контрабанди.

4. Сердюк Сергій (Одеса)

Колишній співробітник Генпрокуратури, фігурував у справі про крадіжку 37 танкерів з порту Одеси. Про причетність Сердюка до контрабанди говорив тодішній керівник ДПС Мирослав Продан.

5. Бабич Максим (Одеса)

Бізнесмен, згадується в журналістському розслідування Плінского про контрабанду в порту Одеси. Після оприлюднення потрапив під санкції десятки винен пляшку Шефіру.

6. Семенцов Ростислав (Одеса)

Брат ексначальника Департаменту захисту економіки Нацполіціі Одеської області Семенцова Олексія – нині депутата облради від “Слуги народу”. Про “роботу” братів в Одеському порту докладно писав Юрій Бутусов.

7. Фальківський Валерій (Одеса)

Бізнесмен, колишній начальник відділу митного оформлення №3 митного поста “Одеса-вантажний”. При звільненні не здав службове посвідчення.

8. Слюсарєв Вадим (Харків)

Колишній харківський прикордонник, колишній радник Сергія Трофімова з ОП, формував списки кандидатів від “Слуги народу” на виборах до Верховної Ради. У розслідуванні “Схем” згадується справа про контрабанду сигарет, де фігурувало його фірма

9. Олександр Черепинський (Харків)

Бізнесмен, згадується в розслідуваннях проєкту “Наші гроші” про сумнівні закупівлі в аеропортах.

10. Романенко Геннадій (Київ)

Колишній митник, згадується в розслідуванні “Бігус Інфо”, депутат Василевська-Смаглюк писала про його обшуки ДБР у справі про контрабанду.

Раніше повідомлялося, що після засідання РНБО 2 квітня, на якому прийнято рішення про введення санкцій проти десяти топ-контрабандистів, Держмитниця відсторонила понад 100 своїх співробітників в різних регіонах.

Нагадаємо, що в інтерв’ю ZN.UA колишній перший заступник глави Служби безпеки України Віктор Трепак заявив, що як і газ, контрабанда є «бізнесом влади». В тому сенсі, що системну і масштабну товарну контрабанду неможливо здійснювати без вищих органів державної влади.

Він переконаний, що як реалізацію наявних контрабандних схем, так і діяльність основних конвертаційних центрів можна заблокувати за лічені дні.

Він також зазначив, що системна масштабна контрабанда без участі відповідних правоохоронних органів неможлива в принципі.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UAПідготував/ла : Андрей Лысенко

peredplata