Продана прогнали з ЧТУ

 
Ситуація, яка склалася в Чернівецькому тролейбусному управлінні є показовою. Повну відповідальність за ці «управлінські манси» несе міський голова Клічук, який призначив малокомпетентного в питаннях транспорту колишнього міліціонера Петра Продана керувати цим стратегічно важливим для міста Чернівці підприємством.
Звичайно ж це катострофічне кадрове рішення призвело до фактичного розвалу одного з ключових для більшості жителів міста підприємства. Ті люди на яких тримався колектив або звільнилися, або деморалізовані, а щоденні новини про управління нагадують кадри західних фільмів-катастроф.
Чому так сталося? Відповідь на це питання очевидна: Роман Клічук не виконав своєї обіцянки призначати на відповідальні посади в департаментах та на ключових комунальних підприємствах міста фахівців за результатами відкритих конкурсів.
Романе Васильовичу, всього-на- всього, треба відповідати за свої слова і виконувати свої обіцянки!
Тоді тролейбуси не будуть розвалюватися «на ходу», бо розруха, (перефразовуючи Булгакова), не в старих тролейбусах, а в головах керівництва міста.
Тепер, навіть при найкращому керівнику, ЧТУ потрапляє в перелік глибоко дотованих комунальних підприємств для Чернівців. Не кажучи про те, що ми непоправно втратили велику кількість фахівців, які не захочуть повертатися назад через некомпетентного керівника підприємства (чи може міста?).
Окремо, особисто звертаюсь від свого імені та від імені фракції Народний Контроль до Романа Васильовича Клічука: негайно призначайте конкурс на посаду керівника ЧТУ! Ваша система призначення “своїх” псевдоефективних менеджерів потерпіла гучне фіаско. Ще одного такого недоуправлінця з числа “ваших” ЧТУ не переживе.
На конкурс! Так, як Ви і обіцяли чернівчанам!

Михайло Яринич

Чернівецький міський голова Роман Клічук розірвав контракт із керівником Чернівецького тролейбусного управління Петром Проданом у зв’язку із закінченням терміну дії, пише ІА АСС. За місяць до цього Продана відсторонили від роботи через незадовільну роботу підприємства.

«Відсторонення відбулося майже відразу, як я розповів меру про непрофесіоналізм і недовіру новим працевлаштованим членам «його команди». Тому в таких діях вбачаю не тільки договірну політичну, але й корупційну складову. Я щоденно керував підприємством самостійно в умовах постійного супротиву, адміністративного та інформаційного тиску. Відкидаю будь-які звинувачення у доведенні мною підприємства до критичного стану. Стан підприємства не критичний, а такий, що відповідає рівню фінансового та технічного забезпечення через збитковість від спецперевезень і непроведення упродовж останніх 2 років ревізійних ремонтів тролейбусів», – написав на своїй сторінці у ФБ Петро Продан.

Ексочільник зауважив, що завдяки йому, увесь рухомий склад, який підлягав обов’язковому цьогорічному державному технічному огляду – пройшов його. А своє звільнення вважає революційною перемогою керівництва новоствореного департаменту транспорту щодо оновлення тролейбусного парку і підняття рівня якості пасажироперевезень.

«Моя персона за цей період стала «громовідводом» за всі невиконані обіцянки. Вважаю, що безпідставне призначення службового розслідування, відсторонення від роботи, припинення зі мною трудових відносин без будь-яких підстав і обґрунтувань, принижує мою гідність і ділову репутацію, яку я готовий відстоювати в судах», – додав Петро Продан.

У міській раді наголошують: збитковість підприємства не зменшена, виручка не збільшувалась, не покращений графік руху, завдання не виконані.

Заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль

«Ситуація завершена, людина відпрацювала по контракту, він закінчився, з нею не переуклали контракт. Основні вимоги, які були поставлені перед менеджером – не виконані. Ми не побачили змін у кращу сторону у роботі ЧТУ. У час службового розслідування у нього зберігалась зарплата. Зараз він не задоволений ситуацією, зрозуміло. Посилатись на різні причини може кожен з нас, ми ж хотіли бачити конкретні результати. Не вийшло. Наразі виконувачем обов’язків керівника працює заступник Андрій Долгий. Маємо надію, що саме він і очолить підприємство, він має ряд раціональних пропозицій щодо покращення роботи ЧТУ», – пояснив заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

peredplata