Українським пенсіонерам пообіцяли доплати в 300 гривень: кому пощастить.

Українським пенсіонерем підготували приємний сюрприз. Мінсоцполітики підготувало проект постанови Кабінету Міністрів про щомісячну компенсаційну виплату по 300 гривень пенсіонерам у віці від 70 до 75 років.

Як йдеться у проекті документа, оприлюдненому на сайті Федерації профспілок України (ФПУ), планується почати виплати з 1 жовтня 2022 року.

“Щомісячна компенсаційна виплата особам, які досягли віку 70 років після 1 жовтня 2022 р., встановлюється і виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку”, – йдеться в документі.

Крім того, планується щорічна індексація таких доплат пенсіонерам. Документом передбачено, що починаючи з 2023 року розмір щомісячної компенсаційної виплати щорічно з 1 березня підвищується на коефіцієнт збільшення, який визначається Кабміном з одночасним визначенням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати.

Кожний наступний перерахунок у зв’язку зі збільшенням щомісячної компенсаційної виплати проводиться з урахуванням збільшеного в попередні роки розміру щомісячної компенсаційної виплати

peredplata