Прессекретарка Білого дому Джен Псакі про Зеленського і його присутність у “Списках Пандори”.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Запитання журналістів: “Про Pandora Papers. Отже, чи вплинуть розслідування Pandora Papers на діалог між Білим домом та його стратегічними партнерами? Наприклад, місяць тому президент Байден обговорював з президентом України Зеленським питання корупції, а зараз пан Зеленський, як повідомляється, причетний до цього офшорного скандалу. Тож, скажіть, чи цей факт не підриває довіру між Вашингтоном і Києвом?
У відповідь Джен Псакі заявила, що президент США Джо Байден завжди наполягає на посиленні фінансової прозорості, як у США, так і у всьому світі. “Я не думаю що цей факт вплине на відносини між Києвом і Вашингтоном… Але, можливо, цей факт посилить важливість внесення питання боротьби з корупцією і питання фінансової прозорості у міжнародний порядок денний США”, – зазначила прессекретар Білого дому. Оригінал запитання і відповіді щодо причетності Володимира Зеленського до скандалу Pandora Papers тут: (https://www.whitehouse.gov/…/press-briefing-by-press…/).
Офіс президента намагається замовчати цей факт і уникає коментарів і пояснень. Але оце замовчування може відгукнутись Україні великими репутаційними втратами. До цього додаймо скандал з журналістами в “Укрексімбанку” (держустанова) і дуже негативною реакцією держдепу США на цей інцидент, зняття голови парламенту всупереч регламенту… І так, крапля за краплею…
До цього слід додати, що Конгрес США і журналісти Міжнародного консорціуму журналістів розслідувачів (ICIJ) до великих слухань по усьому розслідуванні. Тож якщо Володимир Зеленський не хоче відповідати на запитання журналістів з цього приводу, то йому не уникнути відповідати на ці ж запитання західним партнерам.
 

peredplata