Відсьогодні дорожчає вартість проїзду в маршрутках Чернівців: скільки платитимемо.

 
 

Відсьогодні, з 1 лютого, вартість проїзду в чернівецьких маршрутках подорожчає з 7 до 9 гривень за поїздку.

Відповідне рішення прийняли більшістю голосів членів виконкому на черговому засіданні комітету 11 січня

Водночас виконком відхилив пропозицію члена комітету Сергія Андрущака щодо встановлення пільгового тарифу (безкоштовно) на проїзд у маршрутках для учасників бойових дій та школярів і учнів ПТУ. Натомість під час повторного розгляду рішення про підвищення тарифу члени виконкому проголосували за протокольне рішення щодо вивчення питання встановлення тарифу для учнів ПТУ та шкіл у розмірі 4 грн або безкоштовно та безкоштовного перевезення учасників бойових дій без компенсацій перевізникам.

Востаннє у Чернівцях вартість проїзду в маршрутках піднімали навесні 2020 року. Тоді виконком встановив тимчасовий тариф на проїзд у маршрутках у розмірі 7 грн за поїздку, обгрунтувавши це карантинними обмеженнями через пандемію коронавірусу. До того часу вартість
проїзду в маршрутках міста становила 5 грн.

У Чернівцях міські пасажирські автобуси курсують за 43-х маршрутах, більшість із них обслуговують приватні перевізники.

Цікаво, що самі перевізники Чернівців вважають, що підвищення тарифу до 9 гривень є мінімальним і не дозволить отримувати прибутки.

Раніше повідомлялося, що Чернівецька міська рада відмовилась внести до порядку денного питання щодо скасування рішення виконавчого комітету про підвищення з 1 лютого 2022 року вартості проїзду у міських маршрутках.

peredplata