Росію чекає комунікаційний блек-аут!.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Японія, Тайвань і Сінгапур на прохання Вашигтонa запровадять санкції проти Росії
Адміністрація Байдена веде переговори з економічними центрами в Азії, щоб заручитися їхньою підтримкою жорстких санкцій і пакетів експортного контролю проти Росії, оскільки зростає напруга через російські війська, які перебувають у “відколотих” регіонах на сході України.
Наразі Вашингтон вже отримав підтримку від Сінгапуру, Японії та Тайваню щодо планів запровадити обмежувальний експортний контроль щодо Росії, повідомили виданню Foreign Policy три джерела в США, що буде частиною ширшого пакету санкцій, спрямованого на руйнування економіки та технологічних секторів Росії, якщо російські війська рухатимуться вперед. Ці три азіатські країни є основними виробниками напівпровідників, комп’ютерних чіпів та інших високотехнологічних експортних товарів, на які покладається Росія.
Останні події на азійському континенті демонструють більш глобальний ефект від впровадження масштабних програм санкцій проти Москви. Побічні наслідки будь-яких економічних репресій проти Росії поширилися б далеко за межі європейських кордонів.
Цей план відповідає відносно новому посібнику економічної війни у світі, який американські чиновники нещодавно використовували для атаки на китайського телекомунікаційного гіганта Huawei. “Правило про пряме постачання іноземних товарів”, як відомо, розширює юрисдикцію США на товари, виготовлені за допомогою американського програмного забезпечення або технологій, навіть якщо ці товари виготовляються за кордоном іноземними компаніями без інших зв’язків із Сполученими Штатами. Якщо цей план буде реалізований, він може вдарити по багатьом секторам російської економіки, у той час, як традиційні санкції не можуть блокувати Росію від імпорту технологій, критичних для її нафтогазового секторy, морського сектору, сектору військової та цивільна авіації і навіть імпорт автомобілів, смартфонів та іншої побутової електроніки. Відтак, Росію чекає комунікаційний блек-аут.

peredplata