Стало відомо, як студенти ЧНУ будуть навчатися з 1 вересня

 
З 1 вересня студенти ЧНУ навчатимуться в комбінованій (змішаній) формі навчання.

Про це він повідомив ректор Чернівецького національного університету Роман Петришин

Університет підготував десять укриттів, які має перевірити комісія. Відповідно до кількості місць в ухвалених сховищах керівництво буде вирішувати скільки студентів буде навчатись очно.

“Точно, що я вам можу сказати, це те, що частина буде займатись дистанційно, а частина очно. Які студенти залишаться вдома, а які будуть ходити в університет, я не можу сказати. Ми підготували десять сховищ, щоб студенти у випадку тривоги могли сховатись. Проте, скільки укриттів комісія схвалить – невідомо. Якщо схвалить, приміром, вісім, будем дивитись, скільки там є місць, і відповідно таку кількість студентів ми зможемо допустити до занять в очному режимі, а решта буде дистанційно”, – сказав ректор.

Також Петришин зазначив, що місце укриття не впливає на те, чи буде той чи інший факультет навчатись дистанційно чи очно.

“Ми самі вирішуємо, хто та де буде навчатись незалежно від укриттів. Наприклад, якщо в економічному факультеті не погодять сховище, а в резиденції на філологічному факультеті так, то може бути, що економісти підуть навчатись у резиденцію, а філологи будуть на дистанційному. Просто є спеціальності, де край потрібно завести студентів в аудиторії”, – зазначив ректор.

peredplata