“Шахтар” із неймовірної перемоги 4:1 стартував у Лізі чемпіонів

.

Донецький “Шахтар” у першому турі Ліги чемпіонів сезону 2022/2023 розгромно обіграв німецький “Лейпциг”. Матч групи F на стадіоні “Ред Булл Арена” завершився з рахунком 1:4. Це стало першою перемогою українського клубу у ЛЧ за останні 2 роки.

 
''Шахтар'' із неймовірної перемоги 4:1 стартував у Лізі чемпіонів

Перед грою ставки на перемогу “Лейпцига” становили 1,23, водночас успіх “гірників” оцінювався букмекерами надхмарним показником 12,0.

Господарі з перших хвилин зненацька віддали ініціативу, дозволивши нам контролювати м’яч. Така “свобода” тривала недовго і “Лейпциг” поступово дедалі більше захоплював територіальну перевагу. Здебільшого німці працювали на флангах.

На 11-й хвилині Трубін вперше по-справжньому вступив у гру, відбивши складний удар Тімо Фернера. “Лейпциг” продовжував впевнено вести гру, але на 16-й хвилині зненацька пропустив гол.

Угорський голкіпер Петер Гулачі спробував продемонструвати свою техніку, але не розрахував сили. М’яч відскочив до Мар’яна Шведа, і дебютант “Шахтаря” ударом метрів із 30 відкрив рахунок.

 

Це на кілька хвилин шокувало “Лейпциг”, але згодом господарі знову заграли першим номером.

Донецький клуб грамотно збудував кілька ліній оборони, внаслідок чого всі атаки німців не призводили до небезпечних ударів.

Наприкінці тайму “Шахтар” повністю притиснувся до своїх воріт, навіть не намагаючись організувати якийсь напад. Команда з Німеччини масштабно штурмувала ворота Трубіна, але успіхів це не дало.

Друга половина продовжилася атаками “Лейпцигу”. Підопічні Доменіко Тедеско помітно перевершували наших футболістів у техніці і щоразу створювали небезпеку воротареві збірної України.

 

На 57-й хвилині Юхим Конопля залишив свій фланг, Домінік Собослаї видав ідеальну передачу на Мохамеда Сімакана та 22-річний француз потужним ударом зрівняв рахунок. Одиниці на табло провисіли лише 2 хвилини.

 

Вже у атаці у відповідь Мар’ян Швед після рикошету повернув перевагу українському клубу.

 

Після цього гра знову повернулася на половину поля “Шахтаря”. Футболісти з Лейпцигу всім складом кинулися відіграватися та пропустили контратаку. Мар’ян Швед втік від суперника, викотив “цукерку” на Мудрика та футболіст збірної України забив третій гол.

 

Точку в матчі поставив Лассіна Траоре. Нападник збірної Буркіна-Фасо замкнув передачу Михайла Мудрика.

 

Свій наступний поєдинок у ЛЧ підопічні Ігора Йовічевича проведуть 14 вересня у Варшаві проти шотландського “Селтіка”.

РБ Лейпциг Німеччина – Шахтар Україна 1:4 (0:1, 1:3)

Голи : 0:1 – 16 Швед, 1:1 – 57 Сімакан, 1:2 – 58 Швед, 1:3 – 76 Мудрик, 1:4 – 85 Траоре.

РБ Лейпциг – Гулачі, Сімакан, Орбан, Діалло, Хальстенберг (Раум, 46), Лаймер (Айдара, 82), Шлагер (Хенріхс, 70), Собослаї, Андре Сілва, Вернер (Форсберг, 70), Нкунку.

Шахтар – Трубін, Тейлор, Матвієнко, Бондар, Конопля, Мудрик, Степаненко (Кривцов, 85), Судаков, Бондаренко (Джурасек, 62), Швед (Петряк, 61), Зубков (Траоре, 70).

Попередження : Коноплі (50), Трубін (60), Мудрік (61), Сімакан (61), Джурасек (90).

Як повідомляв OBOZREVATEL, суперкомп’ютер назвав переможця Ліги чемпіонів і де фінішує донецький клуб. Аналітики розрахували можливість перемоги для всіх команд, що беруть участь у турнірі. Також було вираховано шанси на вихід у кожну з наступних стадій.

peredplata