24/02/2022 День державного прапора України в Бельгії!.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Сьогодні, в день віроломного вторгнення російських агресорів в Україну вперше в історії Бельгії, в першій столиці Фландрії і Голандії, місті Мехелен, на найвищій церковній вежі Бельгії Святого Ромбаута, у знак солідарності з Україною були підняті прапори України і Європейського Союзу поруч.
Волею долі державний прапор України на флагштоці вершини вежі Святого Ромбаута випала честь вашому покірному слузі. І сталось це воістину чудернацько. Ідея підняти прапор України на вежу Мехелена у знак підтримки України народилася у самого бургомістра цього старовинного і легендарного міста Александра Вандерсміссена. Його адміністрація почала шукати у місті українця, у якого б вдома був великий прапор України, аби його можна було вивісити на височезну вежу, вежу-символ волелюбної Фландрії.
Раптом сьогодні вранці дзвінок від мого товариша, колишнього киянина Ігора Борисенка: питає, чи немає у нас великого прапора України, мовляв наш бургомістер шукає, щоб на нашу міську Вежу сьогодні повісити прапор України… Та як нема? Звісно, що є! І так мій домашній прапор України почимчикував у мерію Мехелена, а відтак на Bежу… – Ні, не годится, – кажу, – бо прапор ЄС значно більший, ніж мій український. І вирішили так: мій прапор – на балкон мерії, а мерія терміново дасть наказ пошивному ательє виготовити синьо-жовтий прапор 3х2 метра, ідентичний до розмірів прапора ЄС.
А рівно о 18:00, під бій “Малинових дзвонів” я з великою гордістю підіймав наш рідний прапор України над усією Фландрією і Західною Європою!
Низький уклін бургомістру Мехелена Александру Вандерсміссену і його команді, Ігорю Борисенку, і… долі за такий шанс!
Тут варто також заначити важливу деталь, що перед початком підняття прапорa на вежі Святого Ромбаута, на центральній площі міста, перед Кафедральним собором Святого Ромбаута усі прапори регіону, в знак жалоби і співчуття щодо нападу Росії на Україну були приспущені.

peredplata