Швейцарія епічно покарала Сербію, Бразилія сенсаційно програла на фініші групового етапу ЧС

Група G. Бразилія вперше не перемагає представника Африки на мундіалях, Сербія ніколи не була у плей-офф – не буде і цього разу.

ЧС-2022 в Катарі. Група G

Камерун – Бразилія – 1:0

  • Гол: Абубакар, 90+2
  • Вилучення: Абубакар, 90+3

Сербія – Швейцарія – 2:3

  • Голи: Мітровіч, 26, Влаховіч, 35 – Шакірі, 20, Емболо, 44, Фройлер, 48
    •  

      Бразилія раніше вже гарантувала собі вихід у плей-офф Мундіалю-2022 з першого місця в групі, тож поєдинок не мав для «селесао» принципового значення. Мартінеллі змарнував дві чудові нагоди відкрити рахунок в першому таймі, втім Девіс Епассі ефектними сейвами врятував свої ворота. Мбеумо відповів класним пострілом головою, який героїчно парирував Едерсон. Тож на перерву команди пішли з нулями на табло. У другій половині камерунці змінили малюнок гри. Абубакар пристрілявся з меж штрафного бразильців – невдало. А у доданий арбітром час Венсан вирвав перемогу для Камеруну – 1:0.

      У паралельному матчі Сербія – Швейцарія суперники були щедрішими на голи. Шакірі відкрив рахунок на екваторі першого тайму, втім вже за 6 хвилин Мітровіч відновив паритет. Далі опоненти обмінялися ролями – Влаховіч вирвав перевагу для сербів, а зрівнювати довелося Емболо.

      На початку другої половини Фройлер визначив долю матчу, принісши своїй національній команді путівку в плей-офф чемпіонату світу в Катарі.

      Фінальне становище у групі:

      1. Бразилія – 6 очок
      2. Швейцарія – 6 очок
      3. Камерун – 4 очки
      4. Сербія – 1 очко

      Бразилія в 1/8-ій зіграє з Південною Кореєю, Швейцарія – з Португалією.

      Вперше з 1994-го року на груповому раунді ЧС жодна збірна не виграла усі матчі.

peredplata