Хорватія в серії пенальті перемогла Бразилію та стала першим півфіналістом ЧС-2022: результат

 

Наддраматична вольова перемога чинних віцечемпіонів світу над “Селесао”.

Збірна Хорватії стала першим півфіналістом чемпіонату світу-2022 з футболу. У зустрічі 1/4 фіналу хорвати в серії післяматчевих пенальті здолала Бразилію.

У стартовому раунді плей-оф обидва сьогоднішні суперники вибили з турніру представників Азії. Чинні віцечемпіони світу з Хорватії в серії пенальті пройшли Японію, а бразильці не залишили шансів Південній Кореї.

Команди втретє зустрічалися між собою на рівні чемпіонатів світу. Їхня попередня зустріч у груповому раунді ЧС-2014 закінчилася за рахунку 3:1 на користь “Селесао”.

Як пройшов матч Хорватія – Бразилія

У першому таймі найгостріший момент мали підопічні Златко Далича, коли небезпечного удару завдав Іван Перішич. Ще до перерви Бразилія також ризикувала залишитися в меншості, але захисника Данілу головний арбітр Майкл Олівер після його небезпечної гри “винагородив” тільки жовтою карткою.

Небезпечнішими біля воріт суперника були бразильці. Впродовж 90 хвилин вони вісім разів ударами в площину змушували вступати в гру голкіпера хорватів Домініка Ліваковича. Водночас у підопічних Далича не було жодного прицільного удару в площину.

Вдруге поспіль для Хорватії на турнірі долю матчу плей-оф довелося вирішувати в екстратаймі. Перший м’яч було забито ще впродовж перших додаткових 15 хвилин, коли підсумком яскравої комбінації “Селесао” став сильний удар Неймара повз Ліваковича – 1:0!

Хорвати продовжили чинити спротив і за три хвилини до закінчення другого екстратайму реалізували свій єдиний удар у площину з гри. Після динамічної контратаки чинних віцечемпіонів свій дебютний гол на чемпіонатах світу забив “джокер” Далича, півзахисник Бруно Петкович, який вийшов на заміну в другому таймі.

Хорватія з Ліваковичем у воротах вдруге поспіль на ЧС-2022 виходила на серію післяматчевих пенальті. Голкіпер зробив свій перший сейв у серії після першого ж удару від Родріґо, після чого вирішальний удар не реалізував Маркіньойс. Завдяки точним ударам Влашича, Маєра, Модрича та Оршича хорвати – у півфіналі ЧС-2022!

ЧС-2022. 1/4 фіналу

Хорватія – Бразилія 1:1 (пен. 4:2)

Гол: Петкович, 117 – Неймар, 105+1

Що відомо

  • Хорватія втретє (та вдруге поспіль) дістається 1/2 фіналу світової першості. У 2018 році на цій стадії хорвати перемогли Англію.
  • Бразилія вп’яте поспіль вилітає зі світової першості від першого ж європейського суперника, з яким зустрічається в плей-оф.
  • У півфіналі на Хорватію очікує зустріч з переможцем пари Нідерланди – Аргентина, що відбудеться 9 грудня о 21:00 за київським часом.

peredplata